sâmbătă, 18 februarie 2012

Nuca - energie in coaja

Nuca

Sanatate multa intr-un miez de nuca
In medie, valoarea energetica a 100 de grame de miez de nuca este de 700 kcalorii. De asemenea, uleiul de nuca, folosit in tratamente externe, ajuta la regenerarea si cresterea firului de par. Nucile sunt recomandate persoanelor care sufera de artroze, reumatism, anemii, tuberculoza, sifilis, scrofuloza, metrita, enurezis sau afectiuni ale pielii. 
Cu toate ca este satios si sanatos, multi dintre noi se feresc sa includa in regimul lor alimentar miezul de nuca. Motivul? Pentru ca ingrasa. Intr-adevar are o valoare calorica mai mare decat a carnii, dar este mult mai usor digerabil decat aceasta. In plus, grasimile din nuci sunt grasimi nesaturate, contribuind la scaderea colesterolului. 
Aportul energetic al miejilor de nuca este unul considerabil. Nucile reprezinta totodata un furnizor important de proteine, grasimi, vitamine (A, B1, B2, B3, B5, B6, C numeroase minerale (fosfor, calciu, magneziu, potasiu, sulf, fier) si fibre.
Stiati ca nucile se numara printre alimentele cu cel mai bogat continut de cupru si zinc ceea ce le fac benefice in tratarea unor afectiuni cardiovasculare, a problemelor legate de crestere sau curele de intarire ale sistemului imunitar? In unele cazuri insa, pot exista anumite probleme legate de asimilarea anumitor minerale din nuca de catre organism. In aceasta situatie se recomanda combinarea acestui aliment cu unul ce contine vitamina C. Pentru a asigura o mai buna absorbtie a miezului de nuca, il puteti folosi zdrobit.
De asemenea, datorita fibrelor pe care le contin, nucile pot fi folosite si ca remedii naturiste impotriva diabetului. Nu se recomanda ca nucile sa fie consumate in doze prea mari deoarece va puteti trezi cu spasme stomacale sau dureri de cap. 4-7 nuci sunt mai mult decat suficiente. Nucile ajuta si la imbunatatirea memoriei si a capacitatii de concentrare. Celor care acuza pierderi de memorie le este recomandata consumarea zilnica a dozei minine permise de miez de nuca.
Mai mult, oamenii de stiinta au demonstrat ca riscul aparitiei bolilor coronariene scade la jumatate prin consumarea a patru portii de miez de nuca in timpul unei saptamani. Acest lucru este posibil gratie acizilor grasi omega 3 continuti de miezul de nuca.
Miezul de nuca are efect laxativ mai ales atunci cand este prajit usor. In medie, valoarea energetica a 100 de grame de miez de nuca este de 700 kcalorii. De asemenea, uleiul de nuca, folosit in tratamente externe, ajuta la regenerarea si cresterea firului de par.
Nucile sunt recomandate persoanelor care sufera de artroze, reumatism, anemii, tuberculoza, sifilis, scrofuloza, metrita, enurezis sau afectiuni ale pielii. 

Invincibili, cu miez de nuca 
In fiecare toamna, medicina naturista recomanda o cura de nuci, fiindca aceste fructe gustoase sunt extrem de sanatoase. Cura este indicata ca adjuvant în tulburarile de stomac si intestine: ulcere, dispepsii, iritatii, diaree, constipatie. 

Muzeul din adancuri

Muzeul din adancuri
Autor: Cecilia Stroe

 Exista un loc unde viata submarina si arta contemporana se intalnesc pentru a se contopi intr-un unic sistem, unul magic. In Mexic, pe fundul Marii Caraibelor, in interiorul Parcului National Marin al Peninsulei Yucatán, care atrage, in fiecare an, circa 750.000 de vizitatori, a fost inaugurat recent cel mai mare muzeu submarin din lume.

"Si cu asta ce-am facut?"

Constantin Tănase
"Şi cu asta ce-am făcut?" ...

Ne-am trezit din hibernare
Şi-am strigat cât am putut:
Sus Cutare! Jos Cutare!?
Şi cu asta ce-am făcut?

Am dorit, cu mic, cu mare,
Şi-am luptat, cum am ştiut,
S-avem nouă guvernare?
Şi cu asta ce-am făcut?

Ca mai bine să ne fie,
Ne-a crescut salariul brut,
Dar trăim în săracie?
Şi cu asta ce-am făcut?

Ia' corupţia amploare,
Cum nicicând nu s-a văzut,
Scoatem totul la vânzare?
Şi cu asta ce-am făcut?

Recunosti ca esti roman, daca:

* tot ce mananci are gust de ceapa si usturoi;

* incerci sa reciclezi ambalajele de la flori, hartia de la cadouri si, bineinteles, folia de aluminiu;

* stai langa cele mai mari doua valize din aeroport;

* ajungi la petreceri cu una – doua ore intarziere si ti se pare foarte normal;

* dupa ce mergi la cineva in vizita, la plecare, mai stai o ora in fata usii la povesti;

* parintii tai nu arunca niciodata n imic si daca reusesti sa arunci ceva la gunoi apare in mod misterios inapoi;

8 «Veneţii» ale Terrei

8 «Veneţii» ale Terrei ce merită vizitate
Autor: Marius Comper
Veneţia este printre cele mai populare destinaţii ale turiştilor din întreaga lume. În fiecare zi, 50.000 de persoane sosesc în celebrul oraş italian pentru a vedea o lume aproape neschimbată de şase secole. Succesul său incredibil are, însă, şi o latură negativă: se estimează că în oraş, în lunile de vârf, se află mai mulţi turişti decât localnici. De asemenea, deoarece oraşul este foarte popular la nivel mondial, foarte mulţi străini şi-au cumpărat case în Veneţia, ridicând preţurile locuinţelor, astfel încât localnicii care menţineau atmosfera tipic veneţiană au fost nevoiţi să se mute în oraşele din împrejurimi. O altă victimă a numărului mare de turişti este Basilica San Marco: frescele de pe pereţi sunt afectate de condensul generat de respiraţia miilor de vizitatori ce calcă zilnic pragul celei mai cunoscute biserici veneţiene.
Acestea sunt doar câteva din motivele pentru care din ce în ce mai multe persoane consideră Veneţia o destinaţie serios afectată de industria turismului şi încep să se îndrepte spre oraşe la fel de frumoase, dar asupra cărora nu şi-a pus încă amprenta turismul de masă.

Dacă vă regăsiţi printre aceştia sau doriţi să descoperiţi locuri fascinante de pe Terra ce se aseamănă cu Veneţia, descopera.ro vă prezintă oraşele comparabile ca frumuseţe cu celebra cetate italiană.

"Viata nu inseamna sa supravietuiesti unei furtuni ci sa stii sa dansezi in ploaie"

O intrebare frecventa pe Google pare a fi: "Ce este dragostea?"... ei bine, cea mai frumoasa explicatie am auzit-o cu cativa ani in urma de la o prietena asistenta medicala.

Zilele astea ploioase mi-au reamintit povestea pe care astazi m-am gandit sa o impartasesc cu voi.

"Era o dimineata aglomerata la cabinet cand, in jurul orei 08:30, intra un domn batran cu un deget bandajat. Imi spune imediat ca este foarte grabit caci are o intalnire fixata pentru ora 09:00. L-am invitat sa se aseze stiind ca avea sa mai treaca cel putin o jumatate de ora pana sa apara medicul. Il observ cu cata nerabdare isi priveste ceasul la fiecare minut care trece.

Intre timp ma gandesc ca n-ar fi rau sa-i desfac bandajul si sa vad despre ce este vorba. Rana nu pare a fi asa de grava... in asteptarea medicului, ma decid sa-i dezinfectez rana si ma lansez intr-o mica conversatie. Il intreb cat de urgenta este intalnirea pe care o are si daca nu prefera sa astepte sosirea medicului pentru tratarea ranii.
Imi raspunde ca trebuie sa mearga neaparat la casa de batrani, asa cum face de ani buni, ca sa ia micul dejun cu sotia.

Oras in Afganistan.. incredibil / City in Afganistan.. incredible


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Statistici