vineri, 30 martie 2012

Rio de Janeiro - The Olimpic Tower for 2016.. Rio de Janeiro -Turnul Olimpic pentru 2016

RO: Rio de Janeiro - Turnul Olimpic pentru 2016

Aceasta structura verticala va fi  construita pe Cotonduba  Island.  
   
Va fi atat un turn de observatie cat  si un semn de bun venit pentru vizitatorii sositi pe calea aerului sau pe  apa la Rio de Janeiro, unde vor avea loc Jocurile Olimpice din 2016. 
  
Acest proiect este din Zurich si prin panourile solare va utiliza energia solara in timpul  zilei sa pompeze apa de mare asa cum se vede in poza. Miscarea apei va fi de asemenea utilizata ca sa porneasca turbinele si sa produca energia necesara sa functioneze in timpul noptii.


EN: Rio de Janeiro - The Olimpic Tower for 2016

This vertical structure will be  placed in Cotonduba Island. 

It will be both a observation Tower, and a  welcome sign for the visitors arriving by air and by sea at Rio de Janeiro, where the  Olympic Games 2016 will take place. 

The project is from Zurique, and utilizes  solar energy during the day with its solo power panels, to pump the sea water as seen in the model. The movement of the water will be also  utilized to turn the turbines and produce the power to work the system at night time.

Terapia prin ras face bine la sanatate

Un taran intr-o caruta plina ochi, cu un singur magar amarat cu ochelari de cal, care nu se urnea deloc, striga frenetic: 
"Di, Murgule! Di Surule! Di Florica! Diii Maricica!" 
Intrebat daca a uitat cum se numeste magarul, taranul spuse: 
"Stiu cum il cheama, da vreau sa ii dau impresia ca nu lucreaza singur"...
*

Culmea casniciei: esti la a treia nevasta si ai aceeasi amanta...
*

Un copil, la gradinita, incearca sa isi incalte cizmulitele. Pentru ca nu se descurca, a cerut ajutorul educatoarei. Cu tot trasul si impinsul, cizmulitele nu voiau nicidecum sa intre. Pana cand a reusit totusi sa il incalte, educatoarei i-au aparut broboane de transpiratie pe frunte. De aceea aproape ca i-au dat lacrimile cand copilul i-a zis: 
- Doamna, dar sunt puse invels...Intr-adevar, erau puse gresit... Nu a fost cu nimic mai usor sa ii scoata cizmulitele decat sa i le puna, totusi a reusit sa isi pastreze calmul pana cand cizmulitele au fost iar incaltate, tot cu sudoare pe frunte, dar de data aceasta asa cum trebuia. Insa atunci baietelul a zis: 
- Cizmulitele astea nu sunt ale mele!!! 
In loc sa tipe la el "De ce nu mi-ai spus?", educatoarea si-a muscat buza si inca o data s-a chinuit să il descalte. Cand s-a terminat chinul descaltatului, baietelul i-a spus: 
- Sunt cizmulitele flatelui meu. Mama mi-a zis sa le incalt pe astea azi. 
Acum ea nu mai stia ce sa faca... Sa planga sau sa rada? A reusit totusi sa stranga suficienta rabdare pentru a se lupta din nou cu cizmulitele. Cand, in sfarsit, l-a incaltat, inainte de a-l trimite afara la joaca, l-a intrebat: 
- Si acum, unde iti sunt manusile? Trebuie sa ti le pun in maini ca sa poti pleca afara! 
- Le-am bagat in cizmulite ca sa nu le pield...
*

Cica era un om ghinionist rau de tot, da groaznic de ghinionist. Aflat intr-o zi la pescuit, prinde pestisorul de aur care-i promite indeplinirea unei singure dorinte, ca de, era super ghinionist. Sta tipul, se gandeste si ii spune: Pestisorule, fa-ma print, ca astia au de toate si nu au probleme, etc.
Se duce acasa, se culca si spre dimineata, o mana il bate pe umar si aude o voce ca-i spune: Ferdinand, trezeste-te, trebuie sa pleci la Sarajevo!
*

Fenomenul downshifting – de Aurora Liiceanu

Fenomenul downshifting – de Aurora Liiceanu

Fenomenul downshifting – sau “dincolo” de top management 
Aurora Liiceanu

Renoir - Le Pêcheur à la ligne
Downshifting-ul s-a născut din refuzul societăţii occidentale (care de fapt este o expresie postmaterialistă) de a deveni sclavul valorilor materiale şi de a-ţi consuma toată existenţa alergând după bani, după o poziţie ierarhică. Downshifting-ul înseamnă refuzul de a intra într-o anume înregimentare (prin dresaj),refuzul poziţiei, refuzul salariilor mari etc. Ideea de bază este că de fapt, calitatea vieţii individului, care este dată nu de felul în care se poziţionează el din punct de vedere material – nu îţi trebuie atât de mulţi bani ca să poţi fi fericit, mulţumit în viaţă -, ci de faptul că poţi profita, să zicem inteligent, de timpul pe care îl ai de trăit, astfel încât să nu devii un sclav al muncii. Prin urmare este vorba de o etica a muncii.

Downshifting- ul este dificil de aplicat la noi, pentru că suntem o societate care am demarat după ‘90 în plin materialism exagerat, în care banul şi acumularea de bunuri materiale constituie o dominantă a vieţii. Toată lumea priveşte cu admiraţie şi invidie desfăşurarea cursei achiziţiilor materiale, lucru care în străinătate a început să fie pus sub semnul întrebării. Din această perspectivă un om din est (din ţările postcomuniste) o să fie mai bine îmbrăcat decât unul din vest, o să-şi dorească o maşină mai bună,o să fie cum se spune, victima societăţii îtr-un mod cu totul necritic, o să ia ce este mai scump şi- să o facă în mod excesiv. Deci noi, în momentul de faţă, suntem o societate cu valori materialist – excesive, spre deosebire de cealaltă societate, în care oamenii profită de tot ce este modernitate pentru a spori confortul vieţii, dar şi calitatea ei.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Statistici