marți, 5 iunie 2012

Tiago Hoisel's caricatures.. Caricaturile lui Tiago Hoisel


Tiago Hoisel's caricatures
Caricaturile lui Tiago Hoisel
EN: Tiago Hoisel  is a digital artist from Sao Paulo, Brazil, who specializes in creating cartoons, caricatures, and digital characters. 

RO: Tiago Hoisel este un artist digital din Sao Paolo, Brazilia, care este specializat in crearea desenelor, a caricaturilor si personajelor digitale.

Tranzitul lui Venus - un fenomen care se va repeta abia in decembrie 2117

Zilele de 5 şi 6 iunie 2012 sunt extrem de importante pentru astronomii din întreaga lume, ele marcând ultima oară când oamenii aflaţi astăzi în viaţă au şansa să fie martori la un eveniment foarte rar: tranzitul lui Venus, evenimentul în care cel mai luminos astru al nopţii se interpune pentru câteva ore între Pământ şi Soare, de pe Terra văzându-se ca un mic disc negru. Acest moment astronomic urmează să se repete abia în decembrie 2117.

Tranzitul lui Venus, un eveniment important în istoria ştiinţei

Tranzitul lui Venus are loc întotdeauna în evenimente-pereche, cele două tranziţii având loc la 8 ani diferenţă. După fiecare pereche de tranziţii (un ciclu complet), trece mai bine de un secol până la următoarea. Pauzele între perechile de tranziţii sunt fie de 121,5 ani, fie de 105,5 ani, ciclul întreg având o durată de 243 de ani.

Evenimentul astronomic este remarcabil nu doar prin raritatea sa, ci şi prin importanţa pe care a avut-o în istoria ştiinţei: tranzitul lui Venus din 1761 şi cel din 1769 au adus prima colaborare ştiinţifică internaţională, fiind astfel un moment cheie ce a stat la baza ştiinţei moderne.

Artefactele lăsate în urmă de civilizaţia maya în care Venus este "consumat" de către Soare şi despre care experţii au concluzionat că au fost realizate în perioada 1200 - 1350 e.n. i-au făcut pe unii specialişti în astronomie să susţină că mayaşii au fost primii oameni care au observat un tranzit al lui Venus, pe 25 mai 1275.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Statistici