luni, 26 martie 2012

Zambet larg

Cine e?
- Poliţia!
- Şi ce vreţi?
- Să vorbim!
- Câţi sunteţi?
- Doi.
- Păi vorbiţi între voi...
*

O blondă comanda pizza.
- Să o tai în 6 sau în 12 felii?
- În 6, că nu pot să mănânc 12!
*

Soţia vine acasă plângând că i s-au furat banii din buzunarul cămăşii.
- Dar n-ai simţit când hoţul ţi-a băgat mâna la sân? O întreabă soţul.
- Ba da, dar n-am ştiut ce intenţii avea!
*

In perioada războiului rece la o întâlnire dintre preşedinţii URSS şi SUA aceştia s-au amuzat aducând o ghicitoare să le prezică viitorul naţiunii lor.
I-a ghicit prima dată rusului:
- Aoleu, văd puzderie de capitale: Moscova, Chişinău, Kiev, Minsk, Vilnius, Taşkent, Erevan şi altele de nu mai încap în globul de cristal; vai,ţara asta va fi praf!
Zâmbetul rusului îngheaţă. Americanul repede o întreabă pe ghicitoare:
- În SUA câte capitale vezi?
Se uită ghicitoarea, se uită, ghiceşte greu...
- Una singură, Washington !
- Of, mi-ai luat o piatră de pe inimă. Dar de ce ai citit aşa greu?
- Păi era scris în arabă.
*

Într-o firmă oarecare intră hoţi mascaţi:
- Acesta este un jaf!
Contabila, uşurată:
- Vai, ce m-am speriat! Am crezut că e Garda Financiară !
*

Prayers indeed heal diseases, scientists say.. Puterea Rugaciunii

RO: Puterea Rugaciunii

Oamenii pot sã se vindece într-adevãr în biserici atunci când ating sfintele moaste sau sanctuarele. Oamenii de stiintã din St. Petersburg au dovedit-o si au descoperit si mecanismul "material" al acestui fenomen divin.
"O rugãciune este un remediu puternic", spune Valeri Slezin, seful Laboratorului de Neuropsihofiziologi e al Institutului de Cercetare si Dezvoltare Psihoneurologicã Bekhterev din Petersburg .

"Rugãciunea nu numai cã regleazã toate procesele din organismul uman, ea reparã si structura grav afectatã a constiintei."
Profesorul Slezin a fãcut ceva de necrezut - a masurat puterea rugãciunii. El a înregistrat electroencefalogramele unor cãlugãri în timp ce se rugau si a captat un fenomen neobisnuit - "stingerea" completã a cortexului cerebral.

Aceastã stare poate fi observatã numai la bebelusii de trei luni, atunci când se aflã lângã mamele lor, în sigurantã absolutã. Pe masurã ce persoana creste, aceastã senzatie de sigurantã dispare, activitatea creierului creste si acest ritm al biocurentilor cerebrali devine rar, numai în timpul somnului profund sau al rugãciunii, asa dupã cum a dovedit omul de stiintã. Valeri Slezin a numit aceasta stare necunoscutã "trezie usoarã, în rugãciune" si a dovedit ca are o importantã vitalã pentru orice persoanã.

Este un fapt cunoscut cã bolile sunt cauzate mai ales de situatii negative si afronturi care ne rãmân înfipte în minte. În timpul rugãciunii, însã, grijile se mutã pe un plan secundar sau chiar dispar cu totul. Astfel, devine posibilã atât vindecarea psihicã si moralã cât si cea fizicã.

Slujbele bisericesti ajutã si ele la ameliorarea sãnãtãtii. Inginera si electrofiziciana Angelina Malakovskaia, de la Laboratorul de Tehnologie Medicalã si Biologicã a condus peste o mie de studii pentru a afla caracteristicile sãnãtãtii unor enoriasi înainte si dupã slujbã. A rezultat cã slujba în bisericã normalizeaza tensiunea si valorile analizei sângelui.

Se pare cã rugãciunile pot sã neutralizeze chiar si radiatiile. Se stie cã dupã explozia de la Cernobîl, instrumentele de masurã pentru radiatii au arãtat valori care depãseau capacxitatea de mãsurare a instrumentului.
În apropierea Bisericii Arhanghelului Mihail, însã, aflatã la patru km de reactoare, valoarea radiatiilor era normalã.

Oamenii de stiintã din Petersburg au confirmat, cu ajutorul experimentelor efectuate, cã apa sfintitã, semnul Crucii si bãtutul clopotelor pot sã aibã, de asemenea, proprietãti vindecãtoare..
De aceea, în Rusia, clopotele bat întotdeauna în cursul epidemiilor.
Ultrasunetele emise de clopotele care bat omoarã virusii de gripã, hepatitã si tifos.
Proteinele virusilor se încovoaie si nu mai poartã infectia, a spus A. Malakovskaia. Semnul crucii are un efect si mai semnificativ : omoarã microbii patogeni (bacilul de colon si stafilococi) nu numai în apa de la robinet, ci si în râuri si lacuri. Este chiar mai eficient decât aparatele moderne de dezinfectie cu radiatie magneticã.

Laboratorul stiintific al Institutului de Medicinã Industrialã si Navalã a analizat apa înainte si dupã sfintire.

A rezultat cã dacã se citeste rugãciunea Tatãl Nostru si se face semnul Crucii asupra apei, atunci concentratia bacteriilor dãunãtoare va fi de o sutã de ori mai micã. Radiatia electromagneticã dã rezultate mult inferioare.
Astfel, recomandãrile Ortodoxe de a binecuvânta orice mâncare sau bãuturã nu au numai o valoare spiritualã, ci si una preventivã.

Socrates Test of Three.. Socrate si testul sau

RO: Socrate si testul sau

In Grecia antica Socrate(469-399 DC), era foarte mult laudat pentru intelepciunea lui. Intr-o zi, marele filozof s-a intalnit intamplator cu o cunostinta care alerga spre el agitat si care i-a spus: 'Socrate, stii ce-am auzit tocmai acum, despre unul dintre studentii tai?'

'Stai o clipa,' ii replica Socrate. 'Inainte sa-mi spui, as vrea sa    treci printr-un mic test. Se numeste Testul celor Trei.' 

'Trei?'

'Asa este,' a continuat Socrate. 'Inainte sa-mi vorbesti despre studentul meu, sa stam putin si sa testam ce ai de gand sa-mi spui. Primul test este cel al Adevarului. Esti absolut sigur ca ceea ce vrei sa-mi spui este adevarat?' 

'Nu,' spuse omul. 'De fapt doar am auzit despre el.'

'E-n regula,' zise Socrate. 'Asadar, in realitate, tu nu stii daca este adevarat sau nu. 

Acum sa incercam testul al doilea, testul Binelui. Ceea ce vrei sa-mi spui despre studentul meu este ceva de bine?' 

'Nu, dimpotriva...'

'Deci,' a continuat Socrate, 'vrei sa-mi spui ceva rau despre el, cu toate ca nu esti sigur ca este adevarat?' 

Omul a dat din umeri, putin stanjenit.

Socrate a continuat. 'Totusi mai poti trece testul, pentru ca exista a treia proba-filtrul Folosintei. Ceea ce vrei sa-mi spui despre studentul meu imi este de folos?' 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Statistici