joi, 12 aprilie 2012

Retete stravechi, incercate, deci sigure

Retete stravechi, incercate, deci sigure
Cititor Formula AS 

REUMATISM 
Fiere de porc si alcool
Un kilogram de fiere de porc sau de vita (se ia de la abator) se da prin masina de tocat carne si se amesteca cu un litru de alcool de 90gr.. Se lasa 7 zile la soare. Vara, ne ungem cu preparatul pe tot corpul si ne intindem la soare 2-3 ore, pentru a transpira. Capul il protejam cu o palarie de paie, in care punem o frunza de brusture. Repetam procedeul zi de zi, ori de cate ori e soare.
Dupa baia de soare, nu ne spalam, ci imbracam o camasa mai veche pe care o lasam pe noi si noaptea, caci si noaptea preparatul va intra si mai bine in piele. A doua zi ne spalam bine pe tot corpul.
Cu o singura sticla din acest preparat se vindeca orice reumatism aflat in faza incipienta; cu doua sticle, avem liniste un an-doi. Tratamentul trebuie repetat.
Bai cu vreji de rosii
Se taie, toamna, vrejii care raman dupa culesul tomatelor. Se iau 2-3 tulpini si se fierb 20 de minute, intr-un litru de apa. Se fac bai ale zonelor dureroase sau se pun comprese. Repetate an de an, baile ne tin articulatiile flexibile ca in anii tineretii. Fiertura de vreji se poate reincalzi si folosi de doua-trei ori.
Bai de ovaz
Puternic anti-reumatice sunt baile de paie de ovaz adunate cand da spicul, dar si mai tarziu. Se fierb in apa, se fac bai de 20-25 de minute.
Bune sunt si baile de frunze de paltin, de pleava de fan, de frunze de nuc, de cetina de brad, de boz (toata planta), de castane salbatice.
Bai cu bicarbonat
Se fac 15 bai cu bicarbonat de sodiu, o lingura si jumatate la un litru de apa fiarta. Produc un efect excelent. Apa de la o baie se reincalzeste de doua ori.
Covaseala de grau
1 kg grau curat, 1,100 kg zahar, 50 g drojdie se pun intr-un vas mare, in 5 litri de apa curata. Se amesteca si se lasa 21 de zile la covasit. Se strecoara. Se beau cate 100 ml pe zi.
Sunatoare cu miere
Un pumn de floare de sunatoare se pune intr-un litru de apa ce da in clocot. O lasam sa fiarba 10 minute descoperit, apoi se lasa sa se raceasca 15 minute. Se strecoara si se pune intr-un vas peste un kilogram de miere. Se adauga 1/4 litru rachiu de drojdie. Se amesteca bine si se pune la sticle. Se ia cate o cescuta, cu 15 minute inainte de masa.

Gasim intotdeauna doar ceea ce cautam

Gasim intotdeauna doar ceea ce cautam 

Ratacind pe ici, pe colo, un caine urias ajunse intr-o odaie care avea pe toti peretii oglinzi imense. 
Astfel, se vazu dintr-o data inconjurat de caini. Se infurie, incepu sa scrasneasca din dinti si sa maraie. Fireste, si cainii din oglinda facura la fel, descoperindu- si coltii fiorosi.

Cainele nostru incepu sa se invarta vertiginos intr-o parte si in alta pentru a se apara de atacatori, dupa care - latrand cu furie - se arunca asupra unuia dintre presupusii sai adversari. In urma puternicei izbituri in oglinda, cazu la pamant fara suflare si plin de sange. 

Daca ar fi dat din coada prieteneste o singura data, toti cainii din oglinda ar fi raspuns in acelasi fel. Si intalnirea lor ar fi fost o sarbatoare!! 
  
----------------------------------------------------------

Era odata un barbat care sedea la marginea unei oaze la intrarea unei cetati din Orientul Mijlociu. Un tanar se apropie intr-o buna zi si il intreba: 
- Nu am mai fost niciodata pe aici. Cum sunt locuitorii acestei cetati? 
Batranul ii raspunse printr-o intrebare: 
- Cum erau locuitorii cetatii de unde vii? 
- Egoisti si rai. De aceea ma bucur ca am putut pleca de acolo. 
- Asa sunt si locuitorii acestei cetati, raspunse batranul. 
Putin dupa aceea, un alt tanar se apropie de omul nostru si ii puse aceeasi intrebare: 
- Abia am sosit in acest tinut. Cum sunt locuitorii acestei cetati? 
Omul nostru raspunse cu aceeasi intrebare: 
- Cum erau locuitorii cetatii de unde vii?  
- Erau buni, marinimosi, primitori, cinstiti. Aveam multi prieteni acolo si cu greu i-am parasit. 
- Asa sunt si locuitorii acestei cetati, raspunse batranul. 
Un negutator care isi aducea pe acolo camilele la adapat auzise aceste convorbiri si, pe cand cel de-al doilea tanar se indeparta, se intoarse spre batran si ii zise cu repros: 
- Cum poti sa dai doua raspunsuri cu totul diferite la una si aceeasi intrebare pe care ti-o adreseaza doua persoane? 
- Fiule, fiecare poarta lumea sa in propria-i inima. Acela care nu a gasit nimic bun in trecut nu va gasi nici aici nimic bun. Dimpotriva, acela care a avut si in alt oras prieteni va gasi si aici tovarasi credinciosi si de incredere. Pentru ca, vezi tu, oamenii nu sunt altceva decat ceea ce stim noi sa gasim in ei.

Bucatarii cand se plictisesc - partea a treia.. When chefs get bored - part three


 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Statistici