joi, 17 mai 2012

Trecem in Revista gafele Presei Romanesti

Trecem in Revista gafele Presei Romanesti 

Este Tirgul anual al vitelor si porcinelor, veniti cit mai multi! 
(Scanteia, 1967) 
* * *

Detaliu nefericit, aceasta femeie fusese deja victima unui accident mortal cu un an inainte.
(Libertatea) 
* * *

Local traditional Pakistanez: ......, Sarmalute, Ficatei de porc.
(Libertatea) 
* * *

In acea noapte fatala, hemoroizii il impiedicau sa inchida ochii.
(Libertatea) 
* * *

Firul vietii victimei a fost sugrumat cu salbaticie, cu multiple lovituri de cutit.
(Libertatea) 
* * *

Avea doar o strangulatie superficiala la umar... 
(Libertatea) 
* * *

Misterul femeii taiate in bucati ramine intreg! 
(Ev. Zilei) 
* * *

Heather Jansch si magia cailor din lemn

Heather Jansch si magia cailor din lemn

Artista britanica Heather Jansch (nascuta Heather Rosemary Sewell) creează adevărate opere de artă din lemnele pe care le găseşte pe plaja din apropierea casei sale, lemne care prind viata sub atingerea sa si se transforma in cai..

Heather Jansch mărturiseşte că a fost dintotdeauna pasionată de cai şi fascinată de Leonardo da Vinci: “Dintotdeauna, cele două mari pasiuni ale mele – desenul si caii – au fost îngemănate. Eroul meu a fost Leonardo da Vinci. Am visat să devin un artist ecvestru de nivel internaţional, care trăieste la poalele împădurite ale unui deal, cu apa limpede curgându-mi în fata portii şi caii păscând în jurul meu.”

“I-am cerut sfatul de la Arthur Giadelli, un artist cu o reputaţie bine-meritată si un profesor talentat. Mi-a spus să nu mă opresc niciodată din a lucru cu caii si să găsesc o modalitate de a-i face să devină ai mei. Îi voi fi întotdeauna recunoscătoare.”

În vârstă de 60 de ani, ea "vânează" bucăţi de lemn lângă casa sa din Devon după fluxurile mării şi după furtuni. Fosta sculptoriţă în lut din Tara Galilor poate lucra luni de zile până să aducă în prim plan creaţiile sale.

“Stiam că să expun prematur nu ar fi întelept. Si că va trebui să astept până când voi avea certitudinea că am găsit ceea ce caut. Asa că am continuat să experimentez. Si, ca din senin, am găsit: lemnul spălat de ape. A fost ca un trăsnet: în sfârsit puteam să arăt lumii creatiile mele.” (Heather Jansch)

Artista a creat tot felul de animale din crengi şi bucăţi de copac până a umplut curtea, împrejurimile şi pădurile din zonă cu tot felul de sculpturi care par uimitor de reale şi sunt construite la scară naturală.
Fiind o mare iubitoare a cailor, majoritatea lucrărilor ei sunt reprezentări ale acestor animale, dar când materialele îi permit, artista britanică creează şi alte animale precum: purcei, căţei, căprioare şi berze.

A tinut un jurnal al cautarilor sale si care a fost publicat sub numele "Jurnalul lui Heather Jansch: O viata in anul lui.."(original: "Heather Jansch’s Diary : A Life in the year of.."), o carte plina de umor, imagini deosebite si povesti de necrezut dar totusi adevarate.

Lucrarile sale sunt foarte apreciate pe plan international si ajung sa fie cumparate si cu 55.000 lire sterline.

Mai jos puteti admira cateva din operele create de Heather Jansch cat si cateva cadre realizate in gradina si in padurea de langa casa acesteia.

Sursa: http://www.heatherjansch.com

19. Freedom Riders.. Cavalerii Libertatii

Freedom Riders
Cavalerii Libertatii


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Statistici