vineri, 3 februarie 2012

Grigore Moisil - partea intai

Grigore Constantin Moisil (n. 10 ianuarie 1906, Tulcea - d. 21 mai 1973, Ottawa, Canada) a fost un matematician român, considerat părintele informaticii românesti cu inventia de circuite electronice tristabile.




Academician (adevarat!),
 Profesor (real!),
 MARE Matematician, iar restul, mai jos...


"Legile ţării nu interzic nimănui să fie imbecil." - Motto!



  •  O anecdotă în care nici ascultătorii, nici povestitorii, nu înţeleg ce se întâmplă, se numeşte roman psihologic.
  • Cea mai mare schimbare ce se va petrece în Ministerul Învăţământului va fi atunci când nu se va schimba nimic.
  • Dragostea e o poveste în care femeile cinstite se comportă precum cocotele, iar cocotele se comportă ca femeile cinstite.
  • Mariajul e singura scăpare pentru un bărbat fără succese şi pentru o femeie cu prea multe.
  • Duşmanii se recrutează dintre prieteni.
  • Când îmbătrâneşti, nu mai ai inimă, ai cord.
  • Un lucru improvizat trebuie foarte bine regizat.
  • Ni se cere să facem ştiinţă productivă şi producţie ştiinţifică. Ar fi mai bine dacă am reuşi să facem ştiinţă ştiinţifică şi producţie productivă.

Un altfel de Rai pe Pamant - Setenil de Las Bodegas - SPANIA


Ei bine, cei aproximativ 3.000 de locuitori ai unui orasel spaniol nu au nicio teama de roca masiva ce le serveste drept acoperis caselor - de mii de ani, stramosii lor si-au facut aici o viata comoda si invidiata de intreaga lume.

In zilele noastre, Setenil de Las Bodegas este o populara destinatie spaniola, unde toti turistii sunt primiti cu ospitalitate de localnicii carora nu li se pare nimic ciudat sa traiasca sub spectrul stancii.

Acesta este un "pueblo blanco" (sat alb, n.r.), absolut obligatoriu de vizitat daca va aflati in Andaluzia.

Exista dovezi ca zona este locuita inca din urma cu 25.000 de ani, de oamenii pesterilor, ceea ce explica intr-un fel modalitatea in care a evoluat localitatea moderna.

Strazile inguste ale satului sunt un cosmar pentru soferi insa perfecte pentru turistii veniti sa exploreze la picior aceasta localitate inedita.

Unele dintre ele sunt complet acoperite de stanca, blocand soarele si oferind o priveliste incredibila pentru cei obisnuiti cu spatiile largi si neingradite.

Daca arhitectura unica a acestei asezari nu va impresioneaza, regiunea merita vizitata pentru a vedea Fortareata Araba, Bserica Gotica Encarnacion sau ruinele romane de la Acinipo.

Istoria documentara a orasului incepe in 1484, si opinia generala este ca numele sau este derivat din fraza latina "septem nihil", insemnand "de sapte ori nu".

Funny

O femeie se întoarce acasă dimineaţă. Bărbatul o întreabă unde a fost pînă la ora aia, la care femeia răspunde că a dormit la cea mai bună prietenă a ei. Bărbatul dă telefon la 10 cele mai bune prietene ale soţiei. Nici una nu-i confirmă ca a dormit noaptea la ea...
Se întoarce bărbatul dimineaţă acasă. Femeia îl întreabă unde a fost pînă la ora aia. El răspunde că a dormit acasă la cel mai bun prieten. Femeia telefonează la 10 cei mai buni prieteni ai soţului ei şi, din toţi, 8 îi confirmă că într-adevăr noaptea precedentă soţul ei a dormit la ei, iar ceilalţi 2 insistă că încă se află acolo...
*****

Un tip vorbeşte cu prietenul lui:
- M-am gândit să-mi omor nevasta... dar încerc să găsesc soluţia crimei perfecte... mă tot gândesc şi nu-mi vine nici o idee...
Amicul, mai hâtru din fire, îi zice:
- Simplu, fă sex cu ea tot timpul, dar tot timpul, şi o s-o oboseşti atât de tare că o să moară. Crima perfectă!
Se întâlnesc după şase luni. Nevasta era frumoasă, înfloritoare, iar soţul abia se mai ţinea pe picioare.
- Ce faci, îl întreabă prietenul.
- Hmm, aşa şi aşa, dar uită-te la ea, proasta, habar n-are că-i pe moarte!!
*****

Un tip iese de la serviciu într-o vineri după-amiază. Dar era zi de salariu şi, în loc să se ducă direct acasă, merge la o petrecere, unde stă toată noaptea cu băieţii şi cheltuieşte toţi banii. Când ajunge acasă, sâmbătă dimineaţă, soţia sa îi ţine o morală de zile mari. După ore întregi de monologuri agitate, aceasta îi spune:
- Ţi-ar plăcea dacă nu m-ai mai vedea două sau trei zile?
La care el răspunde: - N-aş avea nimic împotrivă…
Şi toată duminica nu şi-a mai văzut soţia. Trece şi ziua de luni şi nu îşi vede soţia. Marţi şi miercuri la fel. Abia joi umflătura s-a mai micşorat, atât cât să o vadă cu colţul ochiului drept…
*****

Gluma oficiala europeana

Gluma oficiala europeana (U.E) sau cum functioneaza institutiile europene

"Paradisul european: Esti invitat la un pranz oficial. Esti intampinat de un englez, bucatarul e francez, un italian se ocupa de buna dispozitie a mesenilor, in timp ce de intreaga organizare s-a ocupat un neamt. 
Iadul european: Esti invitat la un pranz oficial. Esti intampinat de un francez, mancarea a gatit-o un englez, de buna dispozitie se ocupa un neamt, dar nu te speria inca - totul a fost organizat de un italian." 
   Un belgian a propus ca aceasta sa devina Gluma Oficiala Europeana, pe care s-o invete la scoala toti copiii. Gluma va imbunatati relatiile dintre popoare, va stimula autoironia si cunoasterea interculturala. Consiliul Europeans-a intrunit pentru a lua o decizie: va fi gluma oficiala sau nu?
   Reprezentantul britanic a anuntat, cu o figura foarte serioasa si fara a-si misca buzele, ca gluma este de-a dreptul colosala.
   Cel francez a protestat, deoarece Franta a fost descrisa intr-o maniera negativa. A explicat ca o gluma nu poate fi buna daca este la adresa francezilor.
   Polonia a protestat, de asemenea, deoarece nu este prezenta in gluma. 
   Luxemburgul a intrebat cine va detine drepturile de autor asupra glumei. 

Street of money..

Pentru cei care s-au saturat sa mearga pe Walk of Fame au acum ocazia sa incerce The Street of money.. 


Harvest Field este o mare alee dreptunghiulară, acoperită în întregime de un pat de monede de 1 cent, iar suma totală depăşeşte un milion de dolari!                                                                        
 Marunţisul stă în aer liber între Fifth Avenue şi Avenue of the Americas (Sixth Avenue) din New York.                
Această instalaţie va fi accesibilă tuturor până la sfârşitul anului, după care toţi banii de acolo vor fi folosiţi în scopuri caritabile, sub formă de granturi pentru studenţii din SUA.



Intamplari din trafic si nu numai..




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Statistici