sâmbătă, 12 mai 2012

Bovinele si economia

Bovinele si economia

CAPITALISM TRADITIONAL 
Ai doua vaci. Vinzi una si cumperi un taur. Cireada se inmulteste iar economia prospera. 
Le vinzi si iesi la pensie cu castigul. 

CAPITALISM CORPORATIST (TIP ENRON) 
Ai doua vaci. Vinzi trei dintre ele companiei tale listate public, folosind scrisori de credit deschise de cumnatul tau la banca, apoi executi un schimb datorie/creanta cu o oferta generala asociata, astfel incat recapeti cele patru vaci, cu o scutire de taxe pentru cinci vaci. 
Drepturile asupra celor sase vaci sunt transferate, printr-un intermediar, catre o companie din Insulele Cayman, detinuta in secret de actionarul majoritar, care revinde companiei tale drepturile pentru toate cele sapte vaci. Conform raportului anual, compania detine opt vaci, cu optiune pentru inca una. Vinzi o vaca pentru a cumpara un presedinte al SUA, ceea ce te lasa cu noua vaci. Nu se furnizeaza nici o foaie de bilant impreuna cu comunicatul. 
Publicul inghite. 

COMPANIE AMERICANA 
Ai doua vaci. Vinzi una si fortezi pe cealalta sa produca lapte pentru patru. Esti surprins cand vaca moare. 

COMPANIE FRANCEZA 
Ai doua vaci. Faci greva pentru ca doresti sa ai trei vaci. 

COMPANIE JAPONEZA 
Ai doua vaci. Le reproiectezi astfel incat sa fie de zece ori mai mici decat vaca obisnuita si sa produca de douazeci de ori mai mult lapte. 
Apoi creezi imagini animate inteligente ale vacii, numite Cowkemon si le promovezi la scara globala. 

COMPANIE GERMANA 
Ai doua vaci. Le reproiectezi astfel incat sa traiasca 100 de ani, sa manance o data pe luna si sa se mulga singure. 

COMPANIE BRITANICA 
Ai doua vaci. Amandoua sunt nebune. 

Jabuticaba - a special tree.. Jabuticaba - un copac deosebit

Jabuticaba - a special tree
Jabuticaba - un copac deosebit


RO: Jabuticaba, cunoscut si sub denumirea de Pom cu Struguri, este un arbore unic, ce creste in regiunile unor tari sud-americane, precum Brazilia, Paraguay si Argentina.


Spre deosebire de alti pomi, fructele sale pot fi culese si mancate direct de pe trunchi. Pentru a supravietui, Jabuticaba a evoluat prin a-si face mai accesibile roadele pentru acele animale care nu se pot catara. Astfel, ele pot ajunte la fructe, le pot manca si pot diseminta semintele departe de pomul-sursa.

Fructele de Jabuticaba au culoarea rosu inchis spre violet si pot fi consumate fie ca atare, proaspete, folosite in fabricarea gemurilor, sau lasate la fermentat pentru transformarea lor in vin ori intr-un lichior tare. Pielitele uscate de fructe jabuticaba pot fi folosite in tratarea astmului si a diareei, iar cercetatorii spera ca aceste fructe se vor dovedi folositoare in lupta anti-cancer, datorita unor compusi de aceasta natura identificati in structura lor genetica.

EN: Jabuticaba, also known as the Grape Tree, is a unique tree found around South-American countries like Brazil, Paraguay and Argentina. 

14. The Marlboro Man

The Marlboro Man

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Statistici