miercuri, 1 februarie 2012

Poţi să treci examenul de admitere la Harvard din 1869?


Sub titlul "Poţi să treci examenul de admitere la Harvard din 1869?", businessinsider.com notează că testul din acel an la celebra universitate se presupunea că a fost "floare la ureche".
În acea perioadă colegiile intenţionau să atragă cât mai mulţi studenţi. Harvard a dat un anunţ într-un ziar în care sublinia că 185 din 210 candidaţi au trecut testul de admitere.

Examenul, care are întrebări din domenii variate, precum geografie, geometrie şi la limba latină, a fost însă extrem de dificil, comentează autorul articolului.

Iată testul:
1. Reduceţi următoarea expresie la cea mai simplă formă:
(9a2b2- 4b4) (a2- b2) - (3ab - 2b2) (3a [a2 + b2] - 2b [b2 + 3ab - a2])b

2. Un om a cumpărat un ceas, un lanţ şi un medalion cu 216 dolari
Ceasul şi medalionul împreună au costat de trei ori mai mult decât lanţul, iar lanţul şi medalionul costă împreună jumătate din cât a costat ceasul. Care a fost preţul fiecăruia?

3. Demonstraţi formula pentru cosinusul sumei a două unghiuri şi deduceţi formulele pentru cosinusul dublului unghiului şi cosinusul a jumătate dintr-un unghi



















4. Cât reprezintă 50 lire sterline şi 12 şilingi la o dobândă de 8%, la sfârşitul a cinci ani, două luni şi trei zile.

5. Descrieţi traseul urmat de "Cei zece mii" (un grup de mercenari, majoritatea greci, conduşi de Cyrus cel tânăr în încercarea de a prelua cu forţa tronul Imperiului Persan, de la fratele său Artaxerxes II - n.n) sau desenaţi-l pe o hartă.

6. Traduceţi în latină: Cine a fost mai ilustru în Grecia decât Temistocle, care atunci când a fost condus în exil nu a făcut rău ţării sale nerecunoscătoare, dar a făcut acelaşi lucru pe care Coriolanus l-a făcut cu douăzeci de ani înainte.

7. Gramatica latină: Care sunt părţile principale ale termenilor : cado, cacdo, tono, reperio, curro, pasco, paciscor.

8. Precizaţi toate infinitivele şi participiile de la abeo, ulciscor, indicativul prezent pentru fio, indicativ viitor activ şi prezentul subjonctiv pasiv pentru munio.

9. Gramatică greacă: Daţi un exemplu de omitere a unuia sau a mai multor sunete într-un cuvânt sau o frază (pentru a face pronunţia mai uşoară). În ce cuvinte accentul vocalei omise dispare cu vocala?

10. Comparaţi Atena cu Sparta

11. Pericle: omul şi politica sa

12. Un metru = 39,37 inches. Transformaţi 4 mile în kilometri

13. Leonidas, Pausanias, Lysander.

14. Arătaţi cum poate fi aflată aria unui poligon circumscris unui cerc, apoi modul în care aria unui cerc poate fi caculată. Apoi demonstraţi că cercurile sunt unul faţă de altul în aceeaşi relaţie precum pătratele razelor lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Statistici