luni, 2 aprilie 2012

Remedii naturiste pentru durerile de cap

Remedii naturiste pentru durerile de cap
de Elena Josan 

Incercati sa va imaginati cate tone de antinevralgice a consumat omenirea ca sa scape de durerile de cap. E timpul sa invatati si alte metode de salvare.

Sfaturi de prim-ajutor

Dureri acute
* Beti un pahar de apa fierbinte.
* Mancati 2 catei de usturoi.
* Aplicati pe frunte o frunza de varza.
* Daca pricina durerii de cap este stresul, asezati-va in jurul gatului o pisica, ca un guler. Blana ei poseda o incarcatura electrica slaba, care stimuleaza zonele active din regiunea umerilor. Caldura pe care o emana corpul pisicii relaxeaza si linisteste, iar durerea trece. (Mangaiatul pisicii intareste sistemul imunitar.)
* Ungeti-va cu ulei de marar sau balsam vietnamez fruntea si tamplele.
* Daca durerea persista un timp mai indelungat, beti suc proaspat de cartofi, cu o jumatate de ora inainte de masa, cate 2 linguri, timp de 3-4 saptamani.
* Cate o felie proaspata de lamaie se aseaza cu partea interioara pe tample, timp de 1/4 ora.
* Puneti in urechi tampoane din vata inmuiate in suc de sfecla.
* Aplicati pe tample felii de ceapa.
* In caz de dureri acute de cap este suficient sa va frecati foarte energic urechile cu palma. Ajuta si contra durerilor de dinti.
* Ca sa scapati rapid de o durere de cap, procedati in felul urmator: va asezati pe un scaun cu palmele in sus, una peste alta, stanga deasupra celei drepte. Se aplica palmele astfel aranjate, pe frunte. Apasati, apoi, cu o miscare lenta, duceti-le pana la ceafa si gat, unde mainile se desfac, se deplaseaza pe umeri si apoi se lasa bratele in jos. Se repeta procedeul de trei ori.
* In timpul durerii acute, ajuta si presarea fruntii de sticla geamului (pentru inlaturarea electricitatii statice). Acelasi efect se obtine si prin presarea corpului de tulpina unui stejar sau mesteacan. 
* Frunzele de liliac aplicate pe zonele dureroase duc la disparitia rapida a durerilor.

Contra migrenelor
* 2 linguri de pojarnita uscata se oparesc cu 1 pahar de apa, se infuzeaza in termos 15-20 minute, se strecoara. Separat, se prepara infuzie de menta - 1 lingura la 1/2 pahar de apa. Infuziile se amesteca, se adauga 4 linguri de miere, 1/2 pahar de suc de cartofi proaspat. Se bea cate 1/2 pahar de 2 ori pe zi, pana la insanatosire. 
* Deseori, durerile de cap persistente in zona tamplelor apar din cauza incaltamintei prea stranse. Zonele reflexogene ale tamplelor se afla pe partea interioara a degetelor mari de la picioare, unde ele se lipesc cu degetele urmatoare. Pentru ca durerea sa treaca, puneti picior peste picior si masati usor aceasta zona, apoi, treptat, incepeti sa masati mai puternic. Peste 5-7 minute durerea va scadea, iar peste 15-20 minute ea va disparea complet.
* Accesul de migrena poate fi oprit imediat dupa aparitia durerii, cu o clisma de cafea. La 200 ml de apa clocotita se adauga 3 linguri de cafea macinata (de preferat din boabe neprajite sau de culoare deschisa). Se fierbe la foc mic timp de 3 minute, apoi la foc foarte mic 12 minute. Se raceste, se strecoara si se introduce lichidul in anus (nu trebuie tinut mai putin de 5-10 minute). Metoda are un efect analgezic si in alte situatii. Stimuleaza plexul solar, functiunile ficatului, colecistului, glandelor suprarenale, ajuta la eliminarea toxinelor din tractul intestinal, imbunatateste starea bolnavilor de raceala (mai ales la inceputul bolii, cand apar primele simptome).

Zgomotul in cap 
* Se trateaza cu infuzie, din 5 linguri de ace de conifere, 2 linguri de macese, 2 linguri de coaja de ceapa la 1 litru de apa. Se fierb 3 minute si se infuzeaza 3 ore. Se bea cate 1/2 pahar, de 3 ori pe zi.

Dureri de cap cronice
* Luati seminte de ceapa si macinati-le in rasnita de cafea. 20 g de praf se amesteca cu 200 ml otet de vin. Lasati amestecul la macerat 2-3 zile, scuturand periodic sticla. Se pastreaza la rece si intuneric. Picurati in nas cand aveti dureri. 
* Inainte de culcare, langa pat, se pune o farfurie cu apa fierbinte, in care plutesc 8-10 flori de crizanteme. Este si mai bine daca se consuma si o portocala.
* Sub perna se pune un saculet umplut cu urmatoarele plante uscate: cimbru, pelin, muscata, hamei si menta.

Durerile de cap provocate de hipertensiune arteriala sau intracraniana
* Cea mai rapida metoda este introducerea mainilor si picioarelor in apa fierbinte, timp de 5-6 minute. E bine ca in paralel sa consumati o lingura de miere de albine, dulceata, zahar sau o ciocolata mica.
* Dimineata, pe nemancate, se fierbe un pahar de lapte, se amesteca cu un ou crud proaspat si se bea fierbinte, timp de 7 zile.
* Se intampla ca la persoane cu stomacul bolnav durerea sa apara nu la stomac, ci in frunte, deasupra sprancenelor. In cazul acesta, timp de o luna se bea ceai dintr-un amestec de flori de liliac (de preferinta de culoare alba) si pelin, in cantitati egale. La un pahar de apa clocotita se ia o lingurita de amestec care se bea in timpul zilei si durerile dispar.
* Se prepara ceai din 7-8 crengute de dud taiate marunt, care se fierb intr-un litru de apa timp de 10 minute. Se lasa o ora in termos si se beau cate 3 pahare pe zi in loc de apa, timp de 2-3 luni.
* Pentru reglarea tensiunii intracraniene, se bea suc de struguri (vara proaspat, iarna pasteurizat) de trei ori pe zi. Primele zile se bea cate un pahar, apoi cate doua, ca pe parcusul unei luni sa se ajunga la 3 l de suc pe zi. In timpul tratamentului nu se consuma mancare grasa, carne, lapte, bauturi alcoolice.

Dureri in zona cefei
* Pentru eliminarea lor se foloseste masajul si frectionarea zonelor de la ceafa si pana la umeri, dar mai ales dupa urechi, timp de 10-15 minute. 
* Pentru eliminarea sarurilor din zona cervicala si pentru micsorarea durerilor, cate 7 zile pe luna, inainte de culcare, se aplica o bucatica de carne de peste proaspat in zona vertebrei a 6-a. Ajuta, de asemenea, consumarea de 150-200 g de scrumbie si 4 picaturi cardiace dizolvate in 50 ml apa.
* Durerile provocate de surmenaj si nevroza trec daca bolnavul bea picaturi de valeriana, apoi sta in cada cu apa calda in care se adauga un pahar de sare sau de extract de pin.

Dureri de cap la femei
* La femei, durerile de cap pot fi provocate si de incaltamintea prea stramta sau de tocurile inalte. In cazurile acestea, se va aplica pe degetul mare al piciorului, pe partea lui interioara (unde el se atinge de al doilea deget), o bucatica de leucoplast, cu boia de ardei sau chiar o bucatica de ardei iute. Aici se afla zona care raspunde de functionarea creierului si eliminarea durerilor de cap.
* Uneori, durerile de cap sunt provocate si de pieptenii de plastic care electrizeaza parul si induc un haos informational in functionarea creierului. Folositi mai bine piepteni de lemn sau de os.
* Durerile de cap pot fi provocate si de parfumuri si alte produse cosmetice cu miros patrunzator, de miscarile repetate provocate de mestecarea gumei (care conduc la incordarea muschilor), de lumina stralucitoare a soarelui si a becurilor puternice (care provoaca mijirea si incordarea ochilor), de consumarea produselor sarate in exces.
* Ca masura de prevenire a durerilor de cap, puteti folosi un procedeu foarte simplu: dimineata, cand va spalati, umeziti bine cu apa rece sau cu o bucatica de gheata adancitura aflata la ceafa, in zona in care coloana vertebrala intra in cutia craniana. Locurile umezite nu se sterg.

Dureri de cap de etimologie neclara
* Un pahar de suc de ceapa se amesteca cu un pahar de miere de albine si se consuma cate o lingura, inainte de masa.
* Se da prin razatoarea marunta sau prin masina de tocat 150 g de hrean. Se amesteca cu 0,5 kg de portocale tocate, 300 g de zahar praf si un litru de vin rosu. Amestecul obtinut se fierbe in aburi, intr-un vas inchis, timp de o ora. Se raceste, se strecoara si se bea cate o jumatate de pahar, la doua ore dupa masa sau cand apar dureri. Efectul se mareste daca in acelasi timp se inmoaie un prosop in apa fierbinte si se infasoara in jurul capului, in asa fel incat sa fie acoperite tamplele.
* Imediat ce apare durerea, preparati un pahar de ceai negru foarte fierbinte, incalziti in ceai o lingurita si apasati cu ea pe aripa nasului din acea parte pe care se simte durerea mai tare. Dupa racirea partiala a linguritei, procedura se repeta. Apoi, cu lingurita din nou incalzita, se apasa pe lobul urechii din aceeasi parte.Varfurile degetelor se incalzesc si ele de paharul cu ceai, dupa care se bea ceaiul.
* 0,5-1 lingura de pulbere din radacina de ghimbir se infuzeaza in termos in 200 ml de apa clocotita, timp de 30 minute. Se bea de 2-3 ori pe zi.
* In lunile iunie-iulie se culege coaja de salcie capreasca si se usuca. O lingurita de coaja maruntita se infuzeaza in 200 ml de apa clocotita, pana la racire, intr-un vas bine inchis, apoi se strecoara si se bea cate o lingurita de trei ori pe zi, timp de 12 zile. Se face o pauza de 10 zile, dupa care tratamentul se repeta inca 12 zile. 
* Cateva fire de par se rasucesc pe degetul aratator si se trage de pielea capului, de parca ai vrea sa o desprinzi de pe cutia craniana. Procedeul se repeta pe toata suprafata capului, de mai multe ori, pana ce se depisteaza un loc unde se aude un sunet specific (un scartait), unde se localizeaza cauza durerii. Locul acesta trebuie frectionat cu orice preparat analgezic naturist sau de farmacie.

Durerile de cap dupa betie 
* Se tateaza cu sucul unei portocale, amestecat cu un ou crud. Se bea imediat.

Pentru intarirea memoriei
* 400 g ceapa si 100 g frunze de kalanchoe (o planta de camera care face pui pe marginea frunzelor) se trec de doua ori prin masina de tocat carne si se amesteca intr-un borcan cu 400 g de zahar sau miere de albine. Borcanul acoperit cu tifon se lasa in camera, pana se topeste zaharul, dupa care se pastreaza la frigider, inchis cu capac. Se consuma cate o lingura cu 30 minute inainte de masa, pana se termina toata cantitatea. Dupa o pauza de 10 zile, cura se repeta.
* Frunzele verzi de salvie se taie marunt, se piseaza putin. Doua linguri de salvie strivita se infuzeaza o ora in 500 ml apa si se beau cate 50 ml de trei ori pe zi, cu 20 minute inainte de masa, si seara, cu 30 minute inainte de culcare.
* O alta varianta cu salvie, care se foloseste si in caz de dereglarea functionarii sistemului nervos si neurastenie senila: 100 g frunze uscate de salvie se macereaza 10 zile intr-un litru de vin tare, intr-un loc cald sau expus la soare. Se agita periodic. Se strecoara si se beau cate 30 ml, de trei ori pe zi, cu 30 minute dupa masa.
* In loc de guma de mestecat folositi zilnic radacina de obligeana.
* O lingura radacina de iarba-mare se toaca, se infuzeaza 30 minute in 250 ml apa fierbinte, in termos sau pe baie de aburi, cu vasul acoperit bine. Se strecoara dupa racire, se completeaza cu apa pana la 250 ml, se imparte in 3 doze, care se beau cu o ora inainte de masa, timp de o zi. Dupa doua saptamani se face o pauza de 7-10 zile, dupa care se repeta cura.
* Daca simtiti ca memoria va face feste, spalati-va capul cu apa in care a fiert cimbru. Adaugati o lingurita de otet.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Statistici