sâmbătă, 26 mai 2012

George si Tincuta (ziua 1)

George si Tincuta (ziua 1)

< Citeste De unde a pornit totul                                               Citeste George si Tincuta (ziua 2) >

Tincuta dixit:

La cum il stiu pe George de educat si inrudit, din discutiile purtate pe aleile de care ne-am bucurat ale parcurilor in cele citeva intilniri platonice pe care le-am avut, am putut observa ca cunoaste clasici cu care ma abordeaza la fiecare colt dupa bunu-i plac dar si al meu, caci nu sint indiferenta cind un tinar imi spune este sau nu este, eu zicind este! Liht mer liht este o vorba secreta de indragostiti, ca asa au indragostitii parole, pentru diverse imprejurari, inseamna fie "mai lumineaza-ma", fie "vino mai la lumina", dar nu pot sa marturisesc asa public ce inseamna fiecare pentru noi insine in momentul respectiv, din motive de la sine intelese ca sint intime intre mine si susnumitul chiar si numai platonic vorbind, citeodata chiar si facind.


George:
Tincuto,  mai exista varianta a treia de-ai uitat-o, "lumina! lumina!", dar aia e chiar chiar chiar secreta.
Al tau!


Tincuta:
Da, Lumina, lumina! Aprindeti lumina!
Ca me-a povestit George de cin s-a dus el la o petrecere unde s-au dedat la ghidusii si un ins care George a zis ca nu era el a cerut comanda electrica pentru ca i se intimplau lucruri nu tocmai platonice, daca intelegeti, ca eu n-am inteles.

Tincuta pentru angelul ei radioz.


Angelul ei radioz:
Tincuto, Tincuto, lumina lumina ochilor ochilor mei!
Eu nu ti-am zis asa ceva, oare ce prestanta as mai avea in ochii tai steclitori ca stelele in fundul oceanelor marilor riurilor baltilor si altor ape curgatoare si statatoare, daca as zice de asemenea fapte care nu-mi stau in constiinta si personalitate, tu nu erai acolo sa ne platonizam reciproc, nu-ti cunosteam fermecatoru-ti corp si suflet care mi-au inrobit inima cu lanturi grele odgoane chiar.
Vino sa ne aprindem luminile, sa se vada stralucirea becurilor ce lumineaza noaptea lumii ignoranta habar n-are ea ce e amorul. Eu stiu, l-am privit in fata.


Tincuta (aparte):
Georgicutul meu drag,
Nici cu gindul sa nu te gindesti la asemenea ginduri reprobabilistice care nu se poate intimpla in adincurile padurilor, lacurilor, ochilor etc. scl.
!!!
Georgicutulesule!
Care mi-ai aprins inima cum aprinde seara luna pe cer si cum mi-a dat foc in dosu felinarului domnu Mitica in timp ce mi se agatase dresul,
Doresc sa-ti comunic pe aceasta cale sa incetezi o data pur tujur cu aceste dragalasenii platonistice si ca sa treci la fapte (caci cum spunea imemoriabilul nostru bard Conu' Mihaita Faptele rezida in atmosfera, nu pe dealuri), adica sa prezinti diamantu si karate-le, caci pentru ca sint o domnita respectabilistica cu dorinte reprobabile pentru starea civila unde te astept sa ma ceri de la matusa mea Nuti care mi-a dat untimantum or ma marit or ma duce inapoi la Burdujani, caci pentru ca conditiile de viata in tirgul acesta modest care ne este capitala ii impugna!
Nu mai pierde momentul, caci traieste clipa si revino pe-nseratul care te astept,
pentru totdeaunu si-mpura,
a dumitale,
Tincuta
(care daca mai stai mult pe ginduri ca baba pe scinduri s-ar putea sa ma duc cu dom Mitica, ca si el este oameni!)
Sintem intelesi, da?
Inca o data, complimentele mele si numaru la deget este 11, caci sint o domnita fina.


Georgicutzelu:

Draga mea madona invenereala,

Ce-mi aud urechile ce-mi vad ochii de mi se intuneca mintile, ca dom Mitica ti-a dat foc la dresuri in dosul felinarului, care eu stiu ca dumnealui e foarte atent cu focul si numai cind este in fata unei fapturi minunate ca tine putea sa-i tremure mina in asemenea hal.

Trecind la fapte concrete de-o urgenta vitala, caci cum spunea Cant trebuie deci pot, pot sa spun ca voi veni indata sa vorbesc cu matusa ta care o respect la fel de mult ca si pe tine, doar ca mai platonic si pe ea, care arata foarte bine pentru virsta ei ati zice ca sinteti surori dar stiu ca nu sinteti ca mi-a marturisit, sa-mi ingaduie cum numai ea stie sa vind porcii de-i am sa-i cresc pentru cineva si tescovina de-o tin special pentru momente din astea de sa vorbesc cu bijutierul sa vada unde gasim karate pentru minuta ta fina cu numaru unsprezece!

Devotat si nerabdator
al tau admirator
beat de amor,
Georgel


Tincuta beata de beatitudinea fericirii:

Scumpul meu amor drag si adorat Georgelus,
Cum imi faci tu sufletelul meu mic si plapind sa palpite de tresarirea nespusa a fericirii care in aceste clipe care nu le voi uita in vecii vecilor amin si in plus de care imi voi aminti cu mare destrabalare sufleteasca de bucurie necuprinsa in cuprinsul cuvintelor care orcum mai mult gindim decit vorbim (cum spunea marele nostru poet neincoronat Maricel Tudosa).
Tanti Nuti a transmis ca de zestre nici nu poate fi vorba, cind ai traista plina de iubire neincompensurabila cind si mai ales fara doar si poate dragostea trece prin stomac ajungind si pe la intestine  pina in maruntaiele cele mai intime ale unei fapturi care nu poti a traii fara dinsa, caci dupa cum bine a spus marele filozof greco-latin Ptolomah Ochii care nu se vad se uita, astept cu nerabdare frenezinda ca sa vii sa te privesc in ochii tai strabiloscopici, lumina noptilor mele care sa fim fericiti ca asa sta scris la sfinta scriptura, caci daca voi nu ma vreti, eu va vreu!
Inchei aici brusc si neavenit micuta mea misila de amor tandru care sint in nedeplinatatea deplinelor mele reactiuni involuntare neurotice caci fericirea care mi-ai daruit-o in prealabilul anuntat in caratele de unshpe basca un butoi de tescovina caci noi nu sintem urmasii Romei, sa ne stafidim in sampanii si alte nazbadai occidentale, care tot de la Rim ne tragem!
Te sarut inca nespus de planctonic si sper sa-mi raspunzi la fel de idem,
a ta pentru intotdeauna si impura,
Tincuta care te iubeste cum nici pe dom Mitica nu l-a iubit in penumbrele felinarului
(si dac-ai s-auzi alte cele, sa nu crezi, caci gurile mincinuase si rele-voitoare multe aa maninca)
Dar deci eu aici inchei si semnez,
Iscalindu-ma mai jos,
Adica aici: Tincuta

PeSe: (cum zice poporul filictean german) astept turbionanta ca sa ma predenumesc dupa numele dumitale atit de sarabandic,
in prealabil Tincuta Soimesti,
stabilita de bun inteles de acord Tincuta Opinteanu


Opinteanu:
Tincuta, nu te ambala sa nu te ia palpitatiile de atita bucurie impacientata care doresc sa fii intreaga, ca ne asteapta o viata de bucurii si necazuri si mai ales nu uita, vacile pamintul prunii si stupii vor fi ale tale cum sint si ale mele, ca asa mi-a zis sarmanul meu tata ia o nevasta frumoasa buna de munca si n-o sa te doara capul, ca sufar de migrene din pruncie, dar tu mi-ai luat durerea ca cu mina.
Draga mea, o sa-ti placa acolo la noi e aerul curat si vara se mai incinge balega in grajd dar tu sa nu te sperii, de astea o sa discutam dupa noaptea nuntii, fug Tincuto sa pregatesc inelul, si sa te intilnesc, ca ma ia cu lesin de la burta.
Poza ce mi-ai trimes-o o tin la inima o scot cind nu esti linga mine si o pup cu ardoarea ce m-a fript de cind ne-am intilnit, ai putea sa-mi dai un portret mai mare?, dar ce tot vorbesc! Curind o sa te am in fata ochilor mei toata ziua, ca carpeta de-o am acuma cu giste si taran cintind la fluier de nu ma mai satur tot privind-o si oftind cu gindul la tine, Tincuta, o sa dau jos carpeta si-o sa te pun pe dumneata! In sufletul meu bate un vint naprasnic, numai tu poti sa-l faci zefir.
Al tau pe vecie
ca asa a fost sa fie!
G.O.

< Citeste De unde a pornit totul                                             Citeste George si Tincuta (ziua 2) >

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Statistici