sâmbătă, 5 mai 2012

Prietenul adevarat

Prietenul adevarat

Daca ar fi sa definesc un prieten l-as defini astfel: 
"· Prietenul Adevarat (PA) este cel care îti cunoaste visele si cosmarurile. Fara sa-i spui nimic stie de ce plângi sau râzi. El plânge cu tine, dar încearca sa alunge norii; râde cu tine, dar te atentioneaza de potentialele pericole.
· PA îti împartaseste visul, dar nu încearca sa ti-l fure. Este mândru de succesele tale si te ajuta sa le obtii. Este trist atunci când ai esecuri dar te ajuta sa mergi mai departe. Nu îti va fura gloria si nu va înverca sa fuga cu ea. Nu va evita sa recunoasca un esec în care amândoi sunteti implicati.
· PA se supara pe tine atunci când gresesti. Supararea lui este constructiva pentru ca tu vei fi mai atent în purtarile tale viitoare, în raport cu el si cu ceilalti, si astfel vei evolua. 
· PA este cel pe care îl suni în dupa-amiezile triste de duminica, în diminetile luminoase de mai, în noptile pline de deruta doar ca sa-i auzi vocea.
· PA este cel spre casa caruia ti se îndreapta pasi atunci când nu mai stii unde sa mergi.
· PA este cel care, atunci când e singur se gândeste la tine.
· PA nu îti cere explicatii si justificari pentru actiunile tale: te sustine.
· este usor sa închegi o prietenie, dar este foarte greu sa o sustii! peste timp.
· prietenia este o relatie care presupune respect si reciprocitate. Ea nu poate fi unilaterala.
· PA te ajuta fara sa ceri! De cele mai multe ori îti ghiceste dorintele si le împlineste.
· prietenia nu se câstiga, ea se contsruieste prin fapte, nu prin vorbe.
· prietenia nu are nevoie de multe cuvinte, ci de încredere. Este suficient sa stii ca PA este undeva acolo pentru tine.
· PA este cel lânga care poti sta ore în sir fara sa spui nimic, chiar daca nu v-ati vazut de mult fara sa simti nevoia sa vorbesti. Te uiti în ochii lui si stii daca îi este bine sau îi este greu.
· sa nu cadeti în capcana ideii ca daca dai vei primi. Exista oamenii care doar iau fara sa ofere nimic în schimb si nici macar nu sunt costientii de actiunile lor considerând ca lor totul le este permis.
· feriti-va de oamenii care va considera puternic si norocos fara sa va vada slabiciunile! Va vor lovi chiar într-un moment delicat fara sa sesizeze ca erati la pamânt!
· feriti-va de oamenii care va împrumuta visul personal si se lauda cu voi în public. Nu vor mai stii cândva sa faca diferenta între ceea ce sunt ei si ceea ce sunteti dvs.!
· PA adevarat va întelege ca nu aveti timp uneori sa-l vedeti. Dar daca chiar are nevoie de dvs. va va spune asta si atunci este momentul sa lasati totul de o parte pentru el.
· prieteniile adevarate rezista timpului, intrigilor si durerilor.
· Prietenii va reprezinta. Cu cât aveti un numar mai mare de prieteni reali, cu atât calitatea dvs. de om se dezvolta asta pentru ca în fiecare prietenie ati investit si de la fiecare prietenie ati primit ceva înapoi. V-ati modelat în relatii si ati cresut o data cu ele.
· daca nu aveti prieteni adevarati este cu siguranta vina dvs. Este foarte important sa analizati câti prieteni ati obtinut si câti prieteni ati împrumutat. Sunt obtinuti cei care indiferent de relatiile dvs. cu persoana alaturi de care i-ati cunoscut sau de relatiile lor cu aceea peroana ramân lânga dvs. Sunt împrumutati cei care dispar odata cu persona respectiva din viata dvs.
· calitatea prietenilor dvs. va reprezinta. De aceea fiti mândri de succesele lor si sprijiniti sa mearga mai departe.
· prietenii nu au nevoie de recunostinta, însa daca le sunteti prieten le veti fi recunoscator. Este bine pentru ambele parti sa spunem: Multumesc!"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Statistici