luni, 23 iulie 2012

Leacuri populare rusesti - Remedii ginecologice

Leacuri populare rusesti
Remedii ginecologice 

LEUCOREEA 
Este o scurgere anormala, sub forma de substanta vascoasa, alba. Nu este nici periculoasa, nici infectioasa, dar oricum, este neplacuta. (Poate fi si un semn de pericol daca culoarea acesteia este de un gri galbui, sau daca are semne de sange. Atunci trebuie consultat un specialist.) In Rusia si Siberia, erau folosite urmatoarele metode:

* Spalaturi cu "ceai" cald de coji de stejar, de doua ori pe zi. La un pahar de apa se pune o lingurita plina cu coji de stejar. Se fierbe 3 minute. Ceaiul este strecurat si apoi se foloseste pentru instilatii vaginale.
* Spalaturi vaginale cu violete uscate. O mana de flori se oparesc cu un litru de apa. Se lasa sa se infuzeze timp de 20 de minute. Se fac spalaturi zilnice. Printre altele, florile de violete (Viola Adorata) previn cancerul uterin. 
In Siberia erau prescrise si urmatoarele ceaiuri:
* Infuzie de perivinca (Vinca major sau vinca rosea): 3 lingurite de planta uscata (pudra) se oparesc cu un pahar de apa. Se acopera 15 minute si se strecoara. Doza: un paharel pe zi.
* Suc de dracila proaspata. Doza: un paharel de suc pe zi.
* Decoct de coada-soricelului (Alchillea millefolium). Se pune o lingura de planta la o cana de apa. Se fierbe 20 de minute. Doza: 2-3 cesti pe zi.
* Flori de salcam alb. Medicina populara recomanda mestecatul si inghititul lor. Opresc leucoreea.
Pe timpul oricarui tratament, activitatile sexuale sunt interzise. De asemenea, sunt interzise remediile pe baza de aloe. Planta nu este recomandata in timpul sarcinii sau cand exista dereglari ale organelor sexuale.
ANOMALII MENSTRUALE 
Orice neregularitate a ciclului menstrual poate fi un semn al unei proaste functionari a organelor genitale, de aceea consultarea imediata a unui medic este necesara.
Iata cateva remedii cu care medicina populara rusa isi rezolva problemele.
Pentru menstruatii prelungite si dureroase
* Cornul de secara (Claviceps purpurea). Iata modul de preparare: la 30 grame de corn de secara se pun 45 grame alcool si se lasa 7 zile la macerat. Doza: se iau 10 picaturi de tinctura intr-un paharut cu apa calda, de doua ori pe zi, dimineata si seara. Daca aceasta nu da rezultate, doza se dubleaza in urmatoarele zile, pana cand isi face efectul. Se pot folosi pana la 60 de picaturi.
* Ceai de coada-calului. O lingura de planta uscata se opareste cu un ibric cu apa fiarta. Se lasa 10 minute la infuzat. Nu se mai bea altceva pe durata zilei.
Pentru intarzieri menstruale sau menstruatii insuficiente
* Se bea infuzie de musetel 2 pahare odata.
* Se face o baie fierbinte la picioare, in care se adauga o ceasca de sare si 2-3 cesti de cenusa din lemn. Se sta 15 minute. Apoi clatiti picioarele, le stergeti si puneti comprese cu mustar in ciorapi.
* Drojdie de bere amestecata in cantitati egale cu lapte proaspat. Se bea dimineata, inainte de masa, un pahar.

STERILITATE
Imposibilitatea de a ramane gravida se bazeaza pe mai multi factori, deseori incluzandu-se si sterilitatea sotului. Aceasta conditie se poate remedia cautand cauzele care au determinat-o. Se cere o consultatie amanuntita a sotului, cat si a sotiei. 
Interesant de mentionat este faptul ca multi practicieni rusi afirma ca sterilitatea este un efect al hranei necorespunzatoare. Se afirma, de asemenea, ca intestinul gros se astupa din aceasta cauza cu fecale, iar posibilitatea femeii de a ramane gravida scade.
Iata doua remedii pe baza de plante impotriva sterilitatii:
* Infuzie de seminte de patlagina (Plantago lanceolata). Se beau 3 cani pe zi. Ceaiul se obtine prin fierberea unei lingurite de seminte vreme de 3 minute, intr-un ibric de apa. 
Unii practicieni yakuti sugerau oricat de ciudat ni s-ar parea masaje anale. Interesant de notat faptul ca in America se vand asa-numitele "dilatatoare" rectale, care sunt prescrise atat pentru barbatii impotenti, cat si pentru femeile sterile. Acestea se vand in farmacii.

SARCINA
Pe timpul sarcinii, toate femeile sunt sfatuite sa nu ridice greutati, sa renunte la alcool si tutun, sa nu-si retina urina, sa nu duca o viata sedentara, sa nu aiba relatii sexuale in ultimele 4 luni.
Sunt sfatuite, de asemenea, sa nu duca mainile la fata cand sunt inspaimantate de ceva, sa nu se uite la persoane deprimate, cocosate, sa agate poze cu peisaje frumoase in dormitor, sa nu asculte povesti de groaza. Asemenea actiuni ar putea afecta copilul. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Statistici