marți, 31 iulie 2012

Leacuri populare rusesti - Remedii naturale pentru bolile activate de canicula

Leacuri populare rusesti

Remedii naturale pentru bolile activate de canicula: dizenterie, guta, hemoroizi 

DIZENTERIE
Ia adeseori proportii epidemice, mai ales in timpul verii, ca urmare a consumului de fructe nespalate, alimente fermentate, apa din surse infectate. Este o maladie bacteriana sau parazitara, care se manifesta prin diaree puternica. Foarte frecventa in zonele rurale, ea se tamaduieste cu leacuri populare verificate de generatii intregi de vindecatori. In Siberia, cand dizenteria lua proportii, erau folosite urmatoarele metode:
* Terapia cu mere. Se incepe cu o clisma cu infuzie de musetel si un post complet de 24 de ore. Apoi, in decursul urmatoarelor 24 de ore, pacientului i se administreaza, la fiecare 4 ore, 2 mere curatate de coaja si date prin razatoare. In total, 12 mere. Nu se consuma nici un alt fel de aliment. La nevoie, se repeta cura inca 24 de ore. Dar repetarea a fost rareori necesara.
* Permanganat de potasiu. Un bun remediu in vindecarea dizenteriei era o solutie slaba de permanganat de potasiu. Practicienii populari aveau intotdeauna un stoc la indemana. Solutia indicata avea culoarea roz aprins (nu rosie sau violeta) si se obtinea prin 1-2 cristale mici, puse intr-un pahar cu apa calda.
Doza: 2 pahare pe zi, dimineata si seara. In acelasi timp, se recomanda si o clisma cu aceeasi solutie. Deseori, se ajungea la rezultate bune dupa 2-3 zile. 
Un lucru important era dizolvarea completa a cristalelor, solutia fiind strecurata printr-un tifon.
* Ciresata. Un sfert de kilogram de cirese proaspete se puneau in 3/4 litri vin rosu, pastrat la loc cald sau la soare, cel putin 2 zile.
Doza: un pahar mic de vin, de trei ori pe zi. (Doza pentru copii era de un degetar.) Acesta era considerat un excelent medicament profilactic in timpul epidemiei.
* Apa calda cu sare. Intr-un pahar cu apa calda se punea o lingura de sare. Se amesteca pana la dizolvarea completa. Bolnavul lua o lingura de solutie, apoi nu mai manca si nu mai bea nimic, 24 de ore. (Cristalele nedizolvate se asezau la fundul paharului.) O zi de tratament era deseori suficienta. Mii de soldati rusi au fost tratati astfel, in timpul primului razboi mondial (1914-1918).
* Paine neagra prajita si prefacuta in scrum. Se pune o lingurita de scrum intr-un pahar de vin rosu, o data pe zi. Se repeta cura daca mai este necesar.

GUTA
Este o afectiune dureroasa, de natura reumatica, deseori ereditara. Este agravata de consumarea alcoolului si a hranei necorespunzatoare, de temperaturile ridicate din timpul verii. Durerea este resimtita in special la degetele mari de la picioare, dar si in gambe.
* Dieta alimentara. O hrana corespunzatoare este lucrul cel mai important. Alcoolul, in special cel provenit din struguri, trebuie exclus, precum si condimentele.
Fasolea, spanacul, macrisul trebuie si ele eliminate, zaharul se inlocuieste cu mierea, iar carnea, grasimea si alimentele bogate in amidon trebuie evitate complet. Se recomanda doar carnea de vaca fiarta. Este interzis consumul carnii de vitel, miel si porc, ca si ficatul, inima, rinichii. Orice aliment care provoaca aciditate in urina trebuie evitat.
Sunt recomandate produsele lactate, in special laptele batut si iaurtul, precum si fructele si legumele radacinoase ca: morcovi, sfecla si napi. Cartofii trebuie evitati. Se recomanda consumarea agriselor, capsunilor si lamailor.
* Terapia cu intepaturi de albine. In Rusia, era considerata ca metoda de exceptie. Acum se aplica in toata lumea, inclusiv in Romania.
* Alifie de unt. Untul proaspat este amestecat pe un foc slab. Cand incepe sa fiarba, se indeparteaza de pe foc, se ia spuma si se adauga o cantitate egala de vin. Lasati apoi compozitia sa scada. Ceea ce ramane este cea mai buna alifie pentru guta. Se aplica pe partea afectata.
* Infuzie cu floarea-soarelui. Tulpina si frunzele florii-soarelui se oparesc cu vodca clocotita. Vodca nu trebuie sa fie tare. Se dilueaza cu apa calda, cam la taria de 20 de grade. Se pun comprese in timpul noptii.
* Pudra din frunze de mac. Frunzele de mac uscate sunt pisate si aplicate pe comprese umede, in regiunea afectata. Se leaga usor. Numai frunzele de mac salbatic (care produc opium) sunt folosite. Nicidecum cele de mac de gradina, cultivat.
* Remedii vechi, siberiene. Toti bolnavii de guta sunt sfatuiti sa poarte ciorapi de lana inmuiati in solutie de ceapa. Se pun 6-8 felii de ceapa taiata, la 3-4 litri de apa. Se fierbe timp de 30 de minute. Se strecoara si in aceasta apa se inmoaie ciorapii, fara a fi apoi clatiti. Ciorapii trebuie sa fie curati. Se spala si se clatesc in mod normal, apoi se introduc in preparatul mentionat mai sus pentru 10 minute si se usuca fara a mai fi clatiti. Tratamentul a dat rezultate neasteptate.

HEMOROIZI
Transpiratia, caldurile ridicate, circulatia periferica deficitara activeaza hemoroizii, transformandu-i intr-una din cele mai nesuferite boli estivale.
Totusi, in Rusia si Siberia, practicienii populari o puteau combate cu usurinta, nu prin metode chirurgicale, iar rezultatele erau foarte bune. Ca o prima masura, toti cei care sufereau de hemoroizi erau pusi sa tina un regim permanent, excluzand in totalitate bauturile alcoolice. Regimul consta in cartofi, morcovi, conopida, orez. In cantitati moderate, erau permise carnea de pui si pestele. In loc de ceai, pacientilor li se dadea sa bea un decoct de frunze de siminic, 2-4 cani pe zi, cu miere in loc de zahar. Aceasta pentru a preveni constipatia.
* Un vechi remediu folosit in Urali: ceai de lumanarica. O lingura de flori uscate de lumanarica (se gasesc la Plafar) sunt introduse in apa fierbinte, apoi fierte, timp de 10 minute. Se strecoara si se bea ceaiul cald, de 2-4 ori pe zi. (Se indulceste cu miere, niciodata zahar sau zaharina, care dau constipatie.) Sangerarea dispare, de obicei, in 2-5 zile, iar boala in 10-15 zile. Acest procedeu are un efect total, chiar si in cazurile avansate.
* Remediu pe baza de morcovi. Morcovii cruzi, dati prin razatoare, luati in cantitati considerabile la fiecare masa, vindeca si hemoroizii mai persistenti. Morcovii se pot insoti cu un pahar de decoct de stevie. Se ia seara, la culcare, foarte fierbinte.
Doza: o lingura de stevie uscata la un pahar cu apa, fiarta 10-15 minute.
* Tuica de roscove. 150 g roscove (Serata Siliquia) rase bine, introduse intr-un litru de tuica (sau alcool de 40gr.), se lasa la macerat la loc cald, cel putin 10 zile.
Doza: 1 paharel mic, de doua ori pe zi, inainte de masa. (Nu se mai consuma alt alcool.)
* Remediu siberian cu frasin. Suc proaspat de frunze de frasin, luat de trei ori pe zi, intr-un pahar mic, indulcit cu miere si urmat de un pahar cu apa calda. Se spune ca aduce o usurare. Dar pentru a se ajunge la rezultate, cura este de mai lunga durata.
* Alifie siberiana. Foarte obisnuita in estul Siberiei, aceasta alifie este originara din China, unde se foloseste de mai multe secole.
Se prepara astfel: 2 parti de camfor, 1 1/2 parti de sulfat de fier se amesteca cu maduva proaspata din sira spinarii porcului si se freaca foarte bine. Preparatul se pastreaza la rece si se aplica o data pe zi, in special noaptea. Hemoroizii dispar rapid si definitiv, dar activitatile sexuale, alcoolul si efortul fizic trebuiesc reduse total pana la vindecarea deplina. Siberienii considerau acest tratament ca fiind foarte eficace, vindecarea producandu-se foarte curand.
* Terapie cu frunza de salcie tremuratoare. Se poate folosi numai vara, deoarece necesita frunze proaspete. Acestea se aplica pe hemoroizi in partea externa, cand pacientul este intins pe burta, si se pastreaza doua ore. Frunzele sunt apoi indepartate, iar partea afectata se spala cu apa rece. Tratamentul se aplica de 2-3 ori pe zi.
* Supozitoare din cartofi: se taie cartoful in bucati mici, sub forma de supozitoare, si se introduc in anus. Se pastreaza toata ziua.
* Bai de aburi anale. Acest tratament cere un echipament simplu, iar vindecarea se face complet, chiar in cazul unor hemoroizi interni sau externi deja cronicizati. Se foloseste o oala larga sau o galeata mica, acoperita cu un capac din lemn, in care se face un orificiu de 5-6 cm diametru. Se fierb 2 galeti de apa in care se adauga 150 g alaun. Apa se toarna treptat in oala sau galeata, peste care se aseaza placa din lemn. Pacientul se va aseza cu anusul deasupra deschizaturii din scandura. Tratamentul se continua atata timp cat aburul este prezent aproximativ 30 de minute. Orificiul anal se unge apoi cu vaselina, inauntru si in exterior. Inaintea acestui tratament, orificiul anal se spala bine, se sterge, iar pacientul consuma un ceai laxativ. Acest tratament nu se repeta mai mult de o data pe saptamana. Trei proceduri vindeca si cea mai grava stare.
O alta metoda alternativa a terapiei amintite mai sus. In loc de apa cu alaun, se folosesc 2 litri de lapte, in care se pun patru cepe mari, necuratate. Se foloseste un recipient de ceramica (lut) si se acopera bine, dupa care vasul se pune intr-un cuptor, timp de o ora. Apoi laptele si cepele se vor varsa in oala special pregatita, acoperita cu o placa de lemn, asa cum a fost descris anterior, iar pacientul va proceda ca si pentru tratamentul cu alaun. Aceste tratamente se pot administra din trei in trei zile. Patru astfel de cure pot produce rezultate satisfacatoare. Dupa fiecare se foloseste laxativul din plante si vaselina, ca si la tratamentul cu alaun.
* Tratament cu fum. Pe fundul unei galeti din tabla, se pune o caramida foarte fierbinte, apoi funii uscate de usturoi. Caramida trebuie sa fie suficient de fierbinte, incat sa poata face fum. Sunt suficiente 4 tratamente pentru o vindecare rapida.
Reguli generale. Toti suferinzii de hemoroizi trebuie sa se fereasca de constipatie. Nu se foloseste hartie igienica. In cazurile mai putin grave, se va folosi un burete imbibat cu apa rece, care produce deseori vindecarea. Alcoolul si actele sexuale (in special pentru barbati) trebuie evitate. In multe cazuri, un regim bogat in fructe si legume (in special sub forma de sucuri) vindeca boala in decursul a doua sau trei saptamani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Statistici