miercuri, 15 februarie 2012

Prietenia om-lei

Există un om care este prieten cu toate animalele sălbatice. Le iubeşte atât de mult şi le cunoaşte atât de bine încât a devenit prietenul lor cel mai bun. Este vorba de Kevin Richardson, specialist în comportamentul animalelor, care are o legătură atât de profundă, magică cu animalele, şi mai ales cu marile feline, încât îşi poate petrece noaptea ghemuit alături de ele fără cea mai mică frică.

Daca nu vizualizati corect filmetul, faceti click aici

Richardson are 33 de ani şi este specialist în comportamentul animalelor şi psiholog la Lion Park în Lanseria, o rezervaţie naturală lângă Johannesburg, Africa de Sud. Ceea ce el numeşte joacă, alţii ar putea numi nebunie. Munca sa zilnică, de rutină, implică "joaca" cu lei, gheparzi, leoparzi şi chiar cu hiene. 
El este atât de apropiat de animalele ale căror colţi ascuţiţi sunt înfiorători, pentru restul omenirii, încât mamele hiene îi permit fără ezitare să ia în braţe puii lor nou-născuţi.

Dar leii sunt favoriţii săi. Kevin le oferă toată dragostea lui, îi tratează diferit pe fiecare în parte, vorbeşte cu ei, îi mângâie şi, mai presus de toate, îi tratează cu respect.

Fost student la Psihologie umană, care a lucrat în trecut cu pacienţi înainte şi după operaţii, Kevin a trecut la animale acum 11 ani când a ajuns la concluzia că poate avea mai multă încredere în lei decât în oameni.

O întâlnire cu un leu mascul de patru ani, foarte agresiv,numit Savo, l-a învăţat o lecţie pe care nu o să o uite niciodată. Animalul l-a trântit la pământ şi a început să îl muşte până când ceva din atitudinea pasivă a lui Kevin l-a oprit.

Kevin spune că este foarte relaxat cu animale pe care le ştie de când s-au născut, dar pretinde că poate fi prieten apropiat cu orice leu mai mic de 1 an, când este încă destul de flexibil în mândria sa pentru a-l accepta.

"Trebuie să mă bazez pe instinctele mele pentru a mă apropia de un animal sau de o situaţie şi nu m-aş atinge de el dacă aş simţi că ceva nu e în regulă. Nu folosesc beţe, biciuri sau lanţuri, doar răbdare. Poate fi periculos, dar aceasta este pasiunea mea, nu slujba mea", a spus Kevin.

Îmblânzitorul de lei nu are niciodată la el o armă, ci doar un spray cu piper.





















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Statistici