vineri, 24 februarie 2012

WORLD AIR TRAFFIC / TRAFICUL AERIAN AL TEREI

RO:
TRAFICUL AERIAN AL TEREI 
0-24 HRS

Asiguraţi-vă că aţi citit informaţiile de mai jos înainte de a vizualiza filmuletul.

Este nevoie doar de câteva minute pentru a-l viziona şi pun pariu ca va veti mai uita la ea si a doua oară. Cel mai bine se vizioneaza pe tot ecranul!

Aceasta este o observaţie de 24 ore a tuturor zborurilor aeronavelor de mari dimensiuni din lume, condensat până la 01:11. Din spatiu arata ca un stup de albine in activitate. Ceea ce veţi vedea este un video care arată traficul aerian din întreaga lume timp de 24 ore luat de la un satelit.
Punctele galbene sunt avioane pe cer în timpul unei perioade de 24 de ore. Urmarind imaginea veţi vedea lumina zilei ce se deplasează de la est la vest, cu Pamantul ce se invirte pe axa. De asemenea, veţi vedea fluxul de trafic al aeronavelor care părăsesc continentul nord-american şi călătoriile pe timp de noapte pentru a ajunge în Marea Britanie dimineaţa.
Apoi veţi vedea fluxul schimbindu-se si părăsind Regatul Unit dimineaţa şi zboarind către continentul American la lumina zilei.

Câte persoane credeţi că sunt în cer la un moment dat?
Puteţi să spuneti ca a fost timp de primăvară la nord din urma soarelui de pe întreaga planetă. Ati putea vedea că nu a stat pentru mult timp în nordul extrem, şi nici nu s-a inaltat destul în extrema de Sud. Suntem învăţaţi despre înclinarea Pământului şi care sunt cauzele crearii anotimpurilor de vară şi de iarnă şi am putut doar să ne imaginăm cum se întâmplă. Cu această observaţie de 24 de ore de călătorie a aeronavelor de pe suprafaţa pământului ajungem sa vedem si cum se misca lumina zilei, de asemenea.
Ziua este pe sfirsite în Australia atunci când începe video.
Derulati mai jos pentru a vedea filmuletul

EN:
WORLD AIR TRAFFIC 0-24 HRS

Make sure to read before watching the short movie. And after that enjoy at full screen.

This is one of the coolest things I have ever seen. How many people do YOU think are in the sky at any given moment?

What you will see, is a video showing air traffic around the world for 24 hours, taken from a satellite. The yellow dots are airplanes in the sky during a 24 hour period.

You will see the light of the day moving from the east to the west, as the Earth spins on it's axis.. Also you will see the aircraft flow of traffic leaving the North American continent and traveling at night to arrive in the UK in the morning.
Then you will see the flow changing, leaving the UK in the morning and flying to the American continent in daylight.
It is a 24 hour observation of all of the large aircraft flights in the world, condensed down to about 2 minutes. From space we look like a bee hive of activity.
You could tell it was summer time in the north by the sun's foot print over the planet. You could see that it didn't quite set in the extreme north and it didn't quite rise in the extreme south.

Daca nu vizualizati filmul, apasati aici
If you can't visualize the movie, click here

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Statistici