joi, 22 martie 2012

Statia Atocha din Madrid, Spania

Statia Atocha din Madrid, Spania

Atocha din Madrid, Spania, denumita si South Station a fost infiintata la data de 9 februarie 1851. Aceasta este si prima statie de tren construita in Madrid, dar si cea mai mare ca suprafata.

Statia Atocha din Madrid, Spania este cea mai mare statie de cale ferata din Madrid fiind totodata si centru de baza pentru toate trenurile din Spania ce se intinde pe o suprafata de cca. 4.000 de metri patrati.

Datorita designului unic in lume, vizitatorii vin aici si doar pentru a admira si a se relaxa in aceasta oaza de liniste.

Aceasta padure tropicala gazduieste 7.200 de plante adunate din lumea intreaga. Plantele sunt de doua tipuri: tropicale si subtropicale, iar totul se dezvolta armonios din cauza mentinerii unei temperaturi optime si a unei umiditati corespunzatoare cresterii acestor plante, exact ca in mediul lor natural si salbatic. Lumina este naturala, pentru ca tavanul statie de tren Atocha permite luminii naturale sa patrunda in interior.

Majoritatea celor care viziteaza pentru prima oara aceasta statie, sunt absolut uimiti când vad atâtia copaci si plante în interiorul statiei.

Printre plantele inalte, unele ce ajung la 40 de metri, exista si broaste testoase si pesti de diferite specii. Si cum testoasele si pestii au nevoie de apa, aici exista si mici lacuri amenajate special pentru a armoniza ambientul.

Aceasta gradina tropicala de 4000 de metri patrati este un loc de inspiratie. Aproape ca te face sa doresti ca trenul sa întârzie.

Sunt multe specii diferite de broaste testoase în "gradina botanica" Atocha.

Atocha din Madrid nu a fost asa din totdeauna. In 1892 constructia a fost "victima" unui incendiu, care a distrus-o aproape in totalitate. Ea a avut nevoie de reconstructie si renovare. Arhitectul cladirii este Alberto de Palacio Elissagne (care a colaborat cu Gustave Eiffel).

In anul 1992, statia de tren Atocha din Madrid, Spania, avea o fata noua ce adapostea numeroase magazine, cafenele, un club de noapte si gradina tropicala.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Statistici