miercuri, 2 mai 2012

Ashikaga Flower Park and the joy of spring.. Parcul Ashikaga si bucuria primaverii la japonezi

Ashikaga Flower Park and the joy of spring
Parcul Ashikaga si bucuria primaverii la japonezi

EN: Ashikaga Flower Park in Tochigi prefecture is a famous garden all over Japan. It becomes especially crowded during the period April-May when its wisterias - most of them centenarians - come into bloom.

RO: Parcul cu flori Ashikaga din prefectura Tochigi, este o gradina renumita in toata Japonia. Aceasta gradina devine aglomerata in special in perioada aprilie-mai atunci cand copacii wisteria, cei mai multi dintre ei avand mai mult de 100 de ani, infloresc.


EN: The Japanese love flowers, and wisteria are among their favorites. Wisteria (known as fuji in Japan) is said to be one of the archipelago's most ancient noted flowering trees, even being described in the collected poems of the Man'yoshu (Collection of Ten Thousand Leaves).

One of the best places to view fuji flowers is the Ashikaga Flower Park in Ashikaga City, Tochigi Prefecture. Ashikaga Flower Park features lots of blue, white and pink fuji, as well as yellow laburnum (Japanese: kingusari) that look like yellow colored fuji.

Three massive wisteria trellises extend for more than 1000 square meters, in addition to a large trellis of rare double-petaled wisteria. One large fuji tree is 100 years old and its branches are supported to create a huge umbrella of blue fuji flowers. There is also an 80-meter tunnel of white fuji flowers, while a tunnel of yellow kingusari needs a few more years to become an actual tunnel. Yae-fuji, a variety with more than the usual number of petals, can also be viewed.

Besides the fuji, you will find many other flowers, restaurants and a shop selling plants and local products. There are no English descriptions and very few foreign visitors. The entrance fee depends on the season's beauty and is around 1000 Yen per adult during the fuji peak season.

The fuji in Ashikaga Flower Park are usually in full bloom in the beginning of May, one to two weeks later than the fuji of Tokyo. Because Ashikaga Flower Park is considered one of the best spots to view fuji flowers in Japan, the park can be very crowded even on weekdays during the peak season.


RO: Japonezii iubesc florile iar wisteria se numara printre preferatele lor. Ele sunt denumite in japoneza fuji, intocmai ca muntele omonim, insa cu accent pe a a doua silaba. 

Unul dintre cele mai apropiate locuri de sufletele niponilor este, din acest motiv, Parcul Ashikaga din orasul Ashikaga, care ofera primavara un adevarat spectacol cromatic. Arborii tineri dar si cei mai batrani, cu varste de pana la 100 de ani, produc flori albastre, albe, galbene si chiar de culoare roz simbolizand puritatea si invierea naturii. 

Cine vrea sa surprinda minunea la apogeu, trebuie sa viziteze Parcul Ashikaga de la jumatatea lunii Aprilie pana la jumatatea lunii Mai. Traditia acestei sarbatori la japonezi se pierde in trecut, la fel ca stima pe care i-au purtat-o generatii peste generatii. Florile arborelui fuji sunt intalnite in poeziile antichitatii si  cantecele cu caracter traditional.

Trei aranjamente de sustinere pentru copacii masivi de wisteria se extind pe o distanta de mai mult de 1000 de metri patrati, fiind completati de un al patrulea. Un copac extrem de mare are 100 de ani si ramurile acestuia sunt sustinuta pentru a crea o umbrela enorma de flori albastre de fuji. Exista de asemenea un tunel de flori fuji albe, in timp ce un tunel de acoperit de ramurile unui kingusari galben mai are nevoie de cativa ani in plus pentru a deveni un tunel adevarat. In acest parc poate fi vazul si Yae-fuji, o varietate a copacilor wisteria a carui flori are mai mult decat numarul obisnuit de petale.

In Parcul Ashikaga nu lipsesc restaurantele ori magazinele care vand plante sau produse locale, in schimb, in zadar veti cauta indicatii sau descrieri in limba engleza fiindca numarul turistilor straini este foarte redus. Taxa de intrare depinde de sezon si este in jur de 1000 de yeni/adult in perioada de inflorire a florilor wisteria.

Florile wisteria din gradina de flori Ashikaga sunt de obicei in floare la inceputul lunii mai, aproximativ cu una sau doua saptamani mai tarjiu decat fuji din Tokyo. Deoarece gradina de flori Ashikaga este considerata unul din cele mai bune locuri din Japonia pentru a vedea florile de wisteria, in perioada de inflorire parcul poate fi foarte aglomerat chiar si in timpul saptamanii.












































Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Statistici