miercuri, 8 februarie 2012

SARPE (COATL) in calendarul aztec

SARPE (COATL)

Nativul SARPE este o fire linistita in aparenta, nu foarte deschisa fata de cei din jur si care se controleaza excelent. Are ambitii mari, dar acestea nu-l vor eroda, ca pe alti nativi, ci el le va urmari cu calm, sigur pe el si fara complicatii inutile.

Calitatea maxima a acestui semn consta in simplitatea de care da dovada in gandire si in actiune. Precipitarea si imprudentele ii sunt complet straine. Simplu nu inseamna insa simplist: el are o imaginatie foarte fecunda, potentata de o mare sensibilitate.

Ii place atat arta, obiectele frumoase si de lux, cat si natura, fiind un ecologist declarat. In viata va urmari confortul si o situatie materiala solida.

E deosebit de generos si poarta noroc numerosilor sai prieteni. In fata unui temperament atat de putin prapastios ca al lui, nesansa nu prea i se va arata in cale. Nu se dezice in nici o imprejurare de ceea ce a promis si e un om principial.

ESENTA: Sarpele simbolizeaza sangele rece si intelepciunea. Este o vietuitoare care se controleaza foarte bine si nu se agita niciodata mai mult decat e cazul
CULOARE: Verdele (nuante deschise), simbolizand firea preponderent intelectuala a nativului si dragostea sa pentru natura
CHEILE VIETII: Simplitate, sensibilitate, consecventa, stapanire de sine, generozitate
COMPATIBILITATE
- pentru femei: Apa, Casa, Floarea, Maimuta, Uliul. A se evita: Trestia
- pentru barbati: Craniul, Iarba, Ploaia, Trestia. A se evita: Apa, Casa, Cutitul, Vantul, Vulturul

Ii place sa calatoreasca, sa fie stralucitor in anturajul lui si sa petreaca. Poate pacatui uneori prin autoritarism. Barbatul-sarpe e un tip foarte altruist, chiar si atunci cand acest comportament atrage dupa sine o cohorta de paraziti. Femeia-sarpe are ca principale caracteristici senzualitatea si simtul matern deosebit de dezvoltat.

IN DRAGOSTE isi incanta partenerul pe plan spiritual si sexual, in acest ultim domeniu avand totusi, in pofida marii sale senzualitati, o conceptie destul de conformista. Uneori poate dezorienta prin nehotarare, caci este o natura interiorizata si framantata.

Celebritati nascute in Zodia Sarpe:
- Tiger Woods - 1 Decembrie, 1975 
- Carmen Electra - Aprilie 20, 1972 
- Angelina Jolie - Iunie 4, 1975 
- Eminem - Octombrie 17, 1972 
- Sinead O'Connor - 8 Decembrie 1966 
- Diane Lane - 2 Ianuarie, 1966 
- Sarah Jessica Parker - 25 Martie, 1977 
- Jodie Foster - 19 Noiembrie, 1962 
- Matt Damon - 8 Octombrie, 1970 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Statistici