miercuri, 8 februarie 2012

Zodii in calendarul aztec si maias


Horoscopul Aztec provine initial de la Maiasi, iar pentru a marca dezvoltarea oamenilor si soarta lor, era primordial ca ei sa afle pozitia exacta a stelelor in momentul nasterii. Pentru predictii, preotii se bazau si pe aparitia fenomenelor naturale, cum ar fi eclipsele, cutremurele si cometele.
Horoscopul Aztec are o singura caracteristica, fiind diferit de celelalte, cum ar fi Zodiacul Occidental. Ascendentii horoscopului Aztec coincid cu elementele naturale si au o influenta puternica asupra vietii persoanelor, insa nu coincid cu semnele din calendarul Aztec. Numai dintr-o combinatie dintre ascendent si semn vor putea rezulta trasaturile caracteristice fiecarei persoane.
Introducere in Calendarul Aztec
Calendarul Aztec are o semnificatie sacra si este bazat fundamental pe pozitia exacta a Soarelui si Lunii la momentul nasterii. Acesta este modul in care vechii preoti calculau  diagrama astrologica a unui copil. Sistemul este format din doisprezece semne reprezentate de catre animale, legume sau obiecte strans legate de simbolurile sacre.
Calendarul consta dintr-un ciclu de 365 de zile calendaristice numite xiuhpohualli (numarul de ani) si un ritual dintr-un ciclu de 260 de zile numit tonalpohualli (numarul de zile). Aceste doua cicluri, impreuna, au format asa numitul 52 de ani “secol”, numit uneori si “Calendarul rotund“. Xiuhpohualli este considerat a fi calendarul agricol, deoarece se bazeaza pe soare, in timp ce tonalpohualli este considerat calendarul sacru.
Tonalpohualli (“numarul de zile”), consta dintr-un ciclu de 260 de zile, fiecare zi fiind semnificata printr-o combinatie de un numar de la unu la treisprezece, si unul din semnele celor 20 de zile. Tonalpohualli a fost numit calendarul sacru, pentru ca scopul sau principal este acela a unui instrument al divinitatii. Calendarul împarte zilele si ritualurile între zei. Pentru mintea Azteca, acest lucru este extrem de important, fara el, lumea sfarsindu-se.
Xiuhpohualli (anul solar) este numarul de ani Aztec (ani-xiuhitl; numar-pohualli). Un an solar este format din 360 zile si 5 fara nume (nemontemi). Acest an a fost impartit în 18 perioade de 20 de zile fiecare, uneori fiind comparat si cu luna Julian. Cuvântul Aztec pentru Luna este “metzli”, insa nu este cunoscut ce nume a fost utilizat pentru aceste perioade. Calendarul Mayan are o configuratie similara si aceleasi 20 de zile pe care ei le numesc “uinal”. Prin utilizarea spaniola, perioada de 20 zile calendaristice de aztec a devenit cunoscut ca un veintena.
Fiecare semn al celor 20 de zile are un nume, simbol, si directie. Un exemplu de patru nume cu patru directii si trasaturile lor sunt:
Crocodil (est) – protectiv si dominant

Vant (nord) – agil, inteligent si versatil

Casa (vest) – grijuliu si conservator

Sarpe (sud) – activ, dinamic si sexual


Ascendentii horoscopului Aztec
- Apã - 2-21 februarie 
- Primãvarã - 22 februarie - 13 martie
- Floare - 14 martie - 2 aprilie 
- Câmp - 3 - 22 aprilie 
- Uscãciune - 23 aprilie - 12 mai
- Alimente - 13 mai - 1 iunie
- Sare - 2 - 21 iunie
- Porumb - 22 iunie - 11 iulie
- Sãrbãtoare - 12 - 31 iulie
- Foc - 1 august - 20 august
- Pãmântul mamã - 21 august - 9 septembrie
- Întoarcerea zeilor - 10 - 29 septembrie
- Munte - 30 septembrie - 19 octombrie
- Vânãtoare - 20 octombrie - 8 noiembrie
- Pene - 9 - 28 noiembrie
- Ploaie - 29 noiembrie - 18 decembrie
- Astre - 19 decembrie - 7 ianuarie
- Crestere - 8 ianuarie - 1 februarie

Apã. Acest element marcheazã forta de adaptare, supletea si magnetismul irezistibil al personalitãtii dvs. Realitatea brutã nu prea vã intereseazã, doar limbajul sentimentelor vã ghideazã pasii. Reusiti întotdeauna sã depãsiti aspectul neplãcut al evenimentelor. Agerimea mintii vã permite sã întoarceti situatiile în avantajul dvs., însã vã lipseste tenacitatea. De aceea ratati adesea ocazii frumoase, si în afaceri, si în dragoste. Dar vã reveniti repede dupã un esec. Aveti intuitie si reusiti sã vã orientati.

Primãvarã. Prea putin fãcut(ã) pentru luptã, sunteti genul "pace si iubire". Detestati demonstatiile de fortã - fizicã sau intelectualã. Fire idealistã, considerati cã inteligenta si sensibilitatea sunt cele mai bune instrumente care fac sã avanseze ideile si oamenii. Capacitatea dvs. de a-i întele pe ceilalti trece, uneori, drept incapacitate de a face fatã adversitãtii. De aceea, unii abuzeazã de amabilitatea dvs., crezând cã veti ierta totul. Cu mai multã fermitate, veti reusi sã convingeti si sã vã concretizati dorintele. 

Floare. Spirit viu si trup plin de energie, vã place sã cãlãtoriti si sã întreprindeti lucruri noi. Vã place sã fiti luat(ã) prin surprindere. Pentru cã nu vã place sã apucati cãi deja bãtãtorite, pãreti o fiintã greu de înteles. Deschis(ã) la dialog, acordati mult interes ideilor celorlalti si, dacã puteti sã-i ajutati, nu dati înapoi. Dar, uneori, vã doriti o viatã mai simplã, desi chemarea largului este mai puternicã... Rãbdare! Cu vârsta, veti deveni mai stabil(ã).

Câmp. Sunteti mereu pe picior de plecare, mereu cu valiza fãcutã, pentru a lua drumul aventurii sau doar pentru a experimenta idei noi. Aveti un entuziasm, un optimism si o energie extraordinarã! Dar, când moralul celorlalti e la pãmânt, dvs. îl remontati, prin forta de caracter si umor. Aveti spirit întreprinzãtor - viata e în fata dvs., iar trecutul e trecut! Totusi vã lipsesc precizia, rãbdarea si din cauza aceasta esuati si aveti deceptii si deziluzii în relatiile de prietenie. Pe de altã parte, acordati prea usor încredere si cui meritã, si cui nu.

Uscãciune. Pentru cã vã lipseste siguranta de sine, faceti tot posibilul sã nu se observe. Detestati banalitatea, situatiile deja cunoscute; vã place enorm sã trãti experiente neobisnuite, doar pentru a încerca senzatii tari. Bine înteles, suportati greu esecurile. Dar capacitatea de a visa este punctul dvs. forte si redemarati în trombã. 

Alimente. Spirit minutios si metodic, vã mutati pionii cu prudentã si precizie. Unii vã cred supericial(ã), usuratic(ã), dar se însalã amarnic! Când v-ati stabilit un obiectiv, vã strãduiti din rãsputeri sã-l atingeti. Ambitio(a)s(ã) si discret(ã), nu confundati ambitia cu arivismul. Lucid(ã), stiti cât valorati si, de aceea, vã stabiliti teluri înalte. Dar cu talent, ca sã induceti în eroare "asistenta": nu lãsati sã vi se ghiceascã emotiile. De fapt, e semn de delicatete sufleteascã: nu vreti sã-i deranjati pe altii cu ceea ce numiti, nedrept, trãirile e dvs. personale.

Sare. Cum spune basmul? Ca sarea în bucate. Asa sunteti dvs.: un companion plãcut, spirit plin de curiozitate si energie. Hiperactiv(ã), vã place sã încurcati lucrurile si sunteti maestru în arta de a pãcãli lumea, trecând drept ceea ce nu sunteti. Doar cã nu vã faceti timp sã aprofundati lucrurile, de unde si partea superficialã, seducãtoare si supãrãtoare, totodatã, a caracterului dvs. În revansã, aveti un spirit tânãr si vã entuziasmati repede. Sunteti un pic incisiv(ã), dar niciodatã agresiv(ã).

Porumb. Sensibilitate vibrantã! Ce usor e sã fiti înduiosat(ã)! Sunteti asa de emotiv(ã), încât nu rezistati cuvintelor frumoase! Dar hipersensibilitatea dvs. este însotitã de o mare susceptibilitate. La cea mai neînsemnatã contrarietate, vã închideti într-un zid de tãcere. În dragoste, sunteti de o posesivitate excesivã, insuportabilã. Tineti la celãlalt ca la lumina ochilor si nu-l slãbiti un pas. Recunoasteti cã exagerati! ªi, natural, totul se terminã cu ceartã si moralul dvs. ajunge la zero. Acordati mai multã libertate celorlalti si fericirea vã va primi cu bratele deschise!

Sãrbãtori. Pãreti însetat(ã) de cunoastere. Incapacitatea de a vã fixa vã împinge sã schimbati fãrã încetare locul, activitatea. Pe scurt, vã place miscarea si de aici toate belelele: dispozitia schimbãtoare, din cauza cãreia nimeni nu stie cum sã vã abordeze; aveti o imaginatie fertilã, scânteietoare, de aceea, uneori luati visul drept realitate. Putin mitoman(ã)? E adevãrat cã simtiti nevoia de a strãluci, si atunci exagerati. Poate cã un complex de inferioritate vã face sã vã devalorizati. Totusi, aveti destule atu-uri pentru a vã afirma si a reusi.

Foc. Guvernat(ã) de acest simbol al focului, nu se poate spune cã sunteti o fire moale, supusã, lenesã. Intransigent(ã), hotãrât(ã), avansati cu o sigurantã deplinã: nimic nu pare sã vã stea în cale. Ba chiar s-ar spune cã obstacolele vã stimuleazã. Nu vã îndoiti o clipã de superioritatea dvs. Da, modestia nu vã dã afarã din casã, dar aveti luciditatea de a vã opri la timp. Vã plac posturile de sef, detestati sã vi se dea ordine... Preferati sã le dati dvs. Un leader? Fãrã îndoialã.

Pãmântul-mamã. A planifica, a controla, a verifica sunt verbele care vã convin. Sunteti de o rigoare ireprosabilã. Sunteti foarte exigent(ã) si tolerati cu greu superficialitatea si amatorismul. Dacã, din punct de vedere profesional, aceastã trãsãturã de caracter este pozitivã, în ceea ce priveste viata particularã, e altã poveste: putinã fantezie ar fi binevenitã! Gânditi-vã si la cei din jurul dvs.!

Întoarcerea zeilor. Câtã întelepciune, câtã prudentã! Foarte devreme v-ati dat seama de mãretia si de fragilitatea vietii. Ati avut o copilãrie "maturã" si v-ati deosebit prin aceasta de alti copii. Sensibilitatea, capacitatea de întelegere, usurinta de a jongla cu contrariile fac din dvs. o persoanã înteleaptã, care dã sfaturi judicioase. Chiar reusiti sã anticipati cursul evenimentelor si, astfel, sã gãsiti solutii eficace. Excelati în psihanalizã si în stiintele umaniste, în ansamblul lor. Sunteti prea întelegãto(a)re cu altii? Desigur. Dar asta nu vã interzice sã vã gânditi si la dvs...

Munte. Sunteti tare ca o stâncã si, chiar dacã nu pãreti astfel, aveti o fortã de caracter remarcabilã! Cea mai importantã calitate: fidelitatea, soliditatea în ceea v-ati angajat. Vi se poate încredinta un secret, niciodatã nu o sã-l divulgati. Stãpân(ã) pe propriile emotii, e greu sã vã impresioneze cineva. Nu vã place sã faceti confidente; în schimb, sunteti atent(ã) la problemele altora. De aceea, sunteti un prieten pretios. Dar, în ce vã priveste, sunteti foarte selectiv(ã) în alegerea prietenilor. Nu sunteti o fire sentimentalã.

Vânãtoare. Cu un caracter realmente pasional, sunteti integru(ã) în dragoste si în prietenie. Când acordati cuiva încredere, e pe viatã, si asteptati ca si ceilalti sã procedeze la fel. Dar, atentie: desi pãreti sigur(ã) pe dvs., sunteti vulnerabil(ã) interior. Ridicati bariere între dvs. si ceilalti, pentru a vã proteja; stãpâniti la perfectie arta de a "îngheta" sentimentele calde ale celor din anturajul dvs.. Doar o persoanã perspicace poate descoperi cã aveti si o laturã fragilã.

Pene. Caracter drept, integru, transant, spuneti lucrurilor pe nume, chiar dacã asta nu place tuturor. Împãciuito(a)re si întelegãto(a)r(e), aveti totusi limite. În fata unei nedreptãti, reactionati cu vehementã. E inutil sã încerce cineva sã vã schimbe pãrerea. Si în astfel de situatii aveti o mare usurintã de a comunica si de a vã convinge interlocutorul. Mai aveti si arta de a gãsi noi si ingenioase argumente, iar rãspunsul este prompt si precis. De fapt, sunteti idealist(ã), profund uman(ã) si deci... exigent(ã)! Toleranta nu înseamnã, pentru dvs., pasivitate.

Ploaie. Sprinten(ã), cu spirit subtil, aveti puterea de a-i influenta pe ceilalti. Dar folositi prea putin aceastã calitate. Respectând libertatea proprie si pe a altora, nu tineti sã vã impuneti punctul de vedere, sã dati ordine, ci sã vã apãrati propria libertate, sã nu vã legati si sã nu vã angajajati. Rãbdarea nu e punctul dvs. forte si o stiti. Preferati sã stati deoparte, sã vã spuneti pãrerea, apoi sã vã distantati. Ati fi un foarte bun mediator. Pentru cã sunteti prea independent(ã), viata dvs. privatã se va stabiliza târziu. ªi nu pentru cã vã lipsesc sensibilitatea, profunzimea. Din contrã! Dar e timp pentru toate si o stiti foarte bine.

Astre. Astru de zi, astru de noapte, ziua - soare, urmatã noaptea de lunã. Aveti o personalitate dublã, pe care o controlati însã perfect. Aveti ceva din capacitatea cameleonului de a se confunda cu mediul înconjurãtor. În realitate, nu vreti sã vi se ghiceascã personalitatea, vreti doar sã încercati cât mai multe piste. ªi vã reuseste perfect. Doar cã vi se poate întâmpla sã nu stiti , uneori, prea bine unde vã aflati. În acest caz, singurãtatea apare ca singura iesire.

Crestere. Idealist(ã), deschis(ã), simpatic(ã), melancolia nu vã însoteste niciodatã. Aveti întotdeauna o privire pozitivã asupra, lumii pentru cã refuzati sã fiti învins(ã). Pentru dvs., orice problemã are o solutie, e suficient sã vã implicati în rezolvarea ei. Asta nu înseamnã cã nu puteti avea momente de disperare! Pe care le interiorizati, însã, pentru cã, si dacã ati vrea sã o faceti, nu reusiti sã vã exprimati trãirile. Fidel(ã) angajamentelor si atasamentelor dvs., sunteti totusi foarte selectiv(ã) si putini se pot lãuda cu prietenia dvs. La fel si în dragoste: nu vã angajati foarte usor, dar când vã dãruiti inima, o faceti în întregime si fãrã gând ascuns. Sunteti dintr-o bucatã si putin înclinat(ã) spre concesii, de aceea pãreti cam rigid(ã). 

Semnele horoscopului Aztec
Iepure: 11, 23 Ianuarie; 9, 21 Februarie; 5, 17, 29 Martie; 1, 13, 25 Septembrie; 7, 19, 31 Octombrie; 12, 24 Noiembrie sau 6, 18, 30 Decembrie.
Vultur: 12, 24 Ianuarie; 10, 22 Februarie; 6, 18, 30 Martie; 11, 23 Aprilie; 5, 17, 29 Mai; 10, 22 Iunie; 4, 16, 28 Iulie; 9, 21 August; 2, 14, 28 Septembrie; 8, 20 Octombrie; 1, 13, 25 Noiembrie sau 7, 19, 31 Decembrie.
Maimuta: 1, 13, 25 Ianuarie; 1, 11, 23 Februarie; 7, 19, 31 Martie; 12, 24 Aprilie; 6, 18, 30 Mai; 11, 23 Iunie; 5, 17, 29 Iulie; 10, 22 August; 3, 15, 27 Septembrie; 9, 21 Octombrie; 2, 14, 26 Noiembrie sau 8, 20 Decembrie.
Cremene (silex): 2, 14, 26 Ianuarie; 12, 24 Februarie;  , 8, 20 Martie; 1, 13, 25 Aprilie; 7, 19, 31 Mai; 12, 24 Iunie; 6, 18, 30 Iulie; 11, 23 August; 4, 16, 28 Septembrie; 10, 22 Octombrie; 3, 15, 27 Noiembrie sau 9, 21 Decembrie.
Ploaie: 3, 15, 27 Ianuarie; 13, 25 Februarie; 9, 21 Martie; 2, 14, 26 Aprilie; 8, 20 Mai; 1, 13, 25 Iunie; 7, 19, 31 Iulie; 12, 24 August; 5, 17, 29 Septembrie; 11, 23 Octombrie; 4, 16, 28 Noiembrie sau 10, 22 Decembrie.
Crocodil: 4, 16, 28 Ianuarie; 2, 14, 26 Februarie; 10, 22 Martie; 3, 15, 27 Aprilie; 9, 21 Mai; 2, 14, 26 Iunie; 8, 20 Iulie; 1, 13, 25 August; 6, 18, 30 Septembrie; 12, 24 Octombrie; 5, 17, 29 Noiembrie sau 11, 23 Decembrie.
Casa: 5, 17, 29 Ianuarie; 3, 15, 27 Februarie; 11, 23 Martie; 4, 16, 28 Aprilie; 10, 22Mai; 3, 15, 27 Iunie; 9, 21 Iulie; 2, 14, 26 August; 7, 19 Septembrie; 1, 13, 25 Octombrie; 6, 18, 30 Noiembrie sau 12, 24 Decembrie.
Floare: 6, 18, 30 Ianuarie; 4, 16, 28 Februarie; 12, 24 Martie; 5, 17, 29 Aprilie; 11, 23 Mai; 4, 16, 28 Iunie; 10, 22 Iulie; 3, 15, 27 August; 8, 20 Septembrie; 2, 14, 26 Octombrie; 7, 19 Noiembrie sau 1, 13, 25 Decembrie.
Sarpe: 7, 19, 31 Ianuarie; 5, 17 Februarie; 1, 13, 25 Martie; 6, 18, 30 Aprilie; 12, 24 Mai; 5, 17, 29 Iunie; 11, 23 Iulie; 4, 16, 28 August; 9, 21 Septembrie; 3, 15, 27 Octombrie; 8, 20 Noiembrie sau 2, 14, 26 Decembrie.
Vant: 8, 20 Ianuarie; 6, 18 Februarie; 2, 14, 26 Martie; 7, 19 Aprilie; 1, 13, 25 Mai; 6, 18, 30 Iunie; 12, 24 Iulie; 5, 17, 29 August; 10, 22 Septembrie; 4, 16, 28 Octombrie; 9, 21 Noiembrie sau 3, 15, 27 Decembrie.
Jaguar: 9, 21 Ianuarie; 7, 19 Februarie; 3, 15, 27 Martie; 8, 20 Aprilie; 2, 14, 26 Mai; 7, 19 Iunie; 1, 13, 25 Iulie; 6, 18, 30 August; 11, 23 Septembrie; 5, 17, 29 Octombrie; 10, 22 Noiembrie sau 4, 16, 28 Decembrie.
Craniu(Moarte): 10, 22 Ianuarie; 8, 20 Februarie; 4, 16, 28 Martie; 9, 21 Aprilie; 3, 15, 27 Mai; 8, 20 Iunie;2, 14, 26 Iulie; 7, 19, 31 August; 12, 24 Septembrie; 6, 18, 30 Octombrie; 11, 23 Noiembrie sau 5, 17, 29 Decembrie. 

Click pentru a vedea caracteristicile zodiei tale:

1. APA       6. CRANIU        11. IEPURE         16. SOPARLA    
2. CASA      7. CUTREMUR      12. JAGUAR         17. TRESTIA
3. CAINE     8. CUTIT         13. MAIMUTA        18. ULIU
4. CROCODIL  9. FLOARE        14. PLOAIA         19. VANTUL
5. CERB      10.IARBA         15. SARPE          20. VULTUR



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Statistici