luni, 6 februarie 2012

Minutul de amuzament

- Doamna, aratati superb în aceasta toaleta!
- Nesimtitule, închide usa !  
***
Ana: - Ce faci?
Manole: - Un zid. Te bagi? 
***
La un semafor, opreste la culoarea galbena un Maybach. 
În spatele lui, nereusind sa mai frâneze la timp, intra un Tico. 
Pe bordul Maybach-ului apare: "New hardware detected. Install?"
***
- Mamaaa, tata m-a batut de doua ori azi. Nu stiu ce a avut cu mine!
- Pai, cum s-a intamplat, Bulisor? 
- Prima oara m-a batut cand i-am aratat carnetul de note si a doua oara cand i-am spus ca e al lui de cand era elev. 
***
2 Hackeri
- Ai vazut ma ce ninge afara?
- Nu, da si mie linku`.
***
Vine Ion acasa. Intra, dar in casa il vede pe Gheorghe.
- Ce faci aici, Gheorghe?
- Astept autobuzul.
Ion iese. Dar ii vine in minte un gand: "De unde la mine in casa autobuz?".
Se intoarse, dar Gheorghe nu mai era. "Totusi a venit autobuzul" - se gandi Ion.
***
Vine Ion la Gheorghe si il intreaba:
- Cum poate vaca ta sa dea cate 100 litri de lapte pe zi?
Gheorghe:
- E simplu. Totul depinde de amabilitate. Ma apropiu de ea si o intreb: "Ce avem astazi, lapte sau carne?"
***

4 mistere deosebite

1. Valea Oamenilor Fara Cap
Aceasta vale cu nume macabru este, de fapt,  Parcul National Nahanni din nord-vestul Canadei. Accesul in aceasta zona poate fi realizat doar cu avionul sau cu barca, pe raul Nahanni. Un loc plin de mistere, valea este presarata cu gheizere si cascade uriase, printre altele. Numele sinistru de Valea Oamenilor Fara Cap i-a fost oferit dupa anul 1908, cand au avut loc primele evenimente ciudate, cand fratii MacLeod au pornit intr-o expeditie in aceasta zona, din care nu s-au mai intors niciodata. La un an distanta, trupurile lor decapitate au fost gasite in valea Nahanni. Ulterior, numeroase alte cazuri de acest tip au mai fost inregistrate. 

50 de lucruri neobisnuite pe care nu le stiai despre tine...

Credeai ca te cunosti atat de bine incat secretele corpului tau, pur si simplu, nu mai exista pentru tine? Ei bine, vei fi surprins sa afli cat de putine lucruri cunosti, defapt, despre propria ta persoana. Citeste cele 50 de informatii de mai jos si verifica-ti singur cunostintele generale. Vei afla, cu siguranta, ca trupul tau este un univers despre care nici macar nu iti imaginai ca poate exista.


 * Oamenii sunt singurele animale capabile sa traseze o linie dreapta. ADN-ul unui om contine 80.000 de gene.
* Asa cum amprentele digitale sunt unice, amprenta limbii fiecarei persoane este diferita fata de celelalte.
* Un adult are mai putine oase in organism decat un copil. Ne incepem viata cu 350 de oase dar, pentru ca anumite oase se unesc in timpul cresterii, la maturitate mai avem doar 206.
* Chiar daca nu este la fel de sensibil precum cel al unui caine, nasul uman poate percepe pana la 50.000 de mirosuri diferite.
* Acizii digestivi prezenti in stomacul uman sunt atat de puternici incat pot dizolva zincul si coroda otelul. Din fericire pentru noi, celulele din mucoasa gastrica a stomacului se innoiesc la maxim 3-4 zile, nelasand timp acizilor sa le dizolve.
* Un plaman uman contine peste 300.000 de milioane de vase capilare. Daca aceasta ar fi puse cap la cap, s-ar intinde pe o distanta de 2400 de kilometri.
 * Testiculele unui barbat produc 10 milioane de spermatozoizi in fiecare zi - suficent cat acesta sa poata repopula planeta in doar sase luni.
* Oasele umane sunt le fel de rezistente precum granitul. Un os de marimea unei cutii de chibrituri poate suporta presiunea unui bloc de 9 tone - de patru ori mai mult decat poate suporta betonul.
* Cel mai mare organ al corpului uman este pielea. Ea poate acoperi, in cazul unui adult, o suprafata de 1,9 metri patrati. De asemenea, in timpul vietii unui om, acesta pierde pana la 18 kilograme de piele moarta.
* Cand doarme, un om creste in medie cu 8 milimetri, pentru ca dimineata sa revina la inaltimea initiala. Motivul este simplu... forta gravitationala care actioneaza asupra cartilagiilor.
* Un om consuma, in medie, 50 de tone de mancare si bea circa 50.000 de litri de lichide de-a lungul vietii.
* Muschii unui ochi se misca de circa 100.000 de ori pe zi. Pentru a ne imagina ce inseamna acest lucru, ganditi-va ca echivalentul unui asemenea efort pentru muschii picioarelor inseamna un traseu de 80 de kilometri in fiecare zi.

Horoscopul italian


Publicat pe 10 Iunie 2010 Horoscopul italian nu este unul in totalitate atipic, insa este interesant si inedit tocmai prin faptul ca scoate la iveala importanta primelor numere asociate unei persoane inca de la nastere.Tinand cont de ziua in care te-ai nascut, poti afla mai multe despre adevarata ta identitate. 

Numerele sub care ne-am nascut reprezinta mai mult decat o intamplare, credeau vechii italieni, care acordau o foarte mare importanta zilelor in care o persoana a facut pentru prima oara cunostinta cu lumea inconjuratoare. Prin urmare, ziua nasterii este cea care detine cheia misterelor personalitatii si a dorintelor interioare ale unei persoane, exercitand o oarecare influenta asupra astrelor si a destinului personal. Vechii italieni aveau propriile secrete de a citi personalitatea si felul de a fi, de a trai si de a simti al unei persoane si se bazau intr-o foarte mare masura pe intuitie. Horoscopul italian nu este unul in totalitate atipic, insa este interesant si inedit tocmai prin faptul ca scoate la iveala importanta primelor numere asociate unei persoane de la nastere.


Horoscopul italian reprezinta un stil vechi de citire a naturii interioare a celor din jur si de a realiza anumite previziuni in functie de acestea. Tinand cont de ziua in care te-ai nascut, poti afla multe despre identitatea ta.


* Cei nascuti in zilele de 1, 6, 11, 16, 21, 26, 31  apartin tipologiei A1
* Cei nascuti in zilele de 2, 7, 12, 17, 22, 27  apartin tipologiei A2
* Cei nascuti in zilele de 3, 8, 13, 18, 23, 28 apartin tipologiei C3
* Cei nascuti in zilele de 4, 9, 14, 19, 24, 29  apartin tipologiei D4
* Cei nascuti in zilele de 5, 10, 15, 20, 25, 30 apartin tipologiei E5 


Mai jos puteti citi cele 5 tipologii ale horoscopului italian si trasaturile asociate acestora

Guan Yin cu o mie de miini.. Thousand - Hand Guan Yin

RO:
In China exista un dans extraordinar care se numeste "Guan Yin cu o mie de miini".
Datorita gradului de coordonare cerut, executia perfecta ar fi fost extraordinara, chiar daca aceste dansatoare nu ar fi fost surde..
Da, este adevarat, cele 21 de dansatoare sunt complet surde si mute. Ele urmaresc semnele antrenorilor situati in cele patru colturi ale scenei, realizind un spectacol remarcabil.
Debutul international a avut loc la Athena cu ocazi spectacolului de inchidere a Jocurilor Olimpice 2004.Dar acest dans face parte din repertoriul Trupei de artisti chinezi cu handicap de de mult timp.
Prima dansatoare are 29 de ani si este diplomata a Institutului de arta din Hubei. Videoul a fost inregistrat la Bei jing (Pékin) cu ocazia celebrarii festivalului de primavara.

Acum priveste...


EN:
There is an awesome dance, called the Thousand-Hand Guanyin. Considering the tight coordination required, their accomplishment is nothing short of amazing, even if they were not all DEAF. 
Yes, all 21 of the dancers are complete deaf-mutes. Relying only on signals from trainers at the four corners of the stage, these Extraordinary dancers deliver a visual spectacle that is at once Intricate and stirring. Its first major international debut was in Athens at the closing ceremonies for the 2004 Paralympics. 
But it had long been in the repertoire of the China Disabled People's Performing Art Troupe and had traveled to more than 40 countries. 
Its lead dancer is 29-year-old Tai Lihua, who has a BA from The Hubei Fine Art s Institute. The video was recorded in Beijing during the Spring Festival celebrations this year. Enjoy!

Comori de aur romanesti la Kunsthistorische Museum din Viena


Catedrala Sfantul Stefan
 Multe comori romanesti sunt risipite in lume, despre care nu stim aproape nimic. In vreme ce egiptenii isi revendica cu vehementa valorile imprastiate in marile muzee ale strainatatii, afirmand ca ele sunt proprietatea pamantului din care provin, noi nici macar nu stim pe unde ni s-au risipit tezaurele, nu avem nici macar reproduceri dupa aceste valori, informatiile lipsesc, iar fotografiile sunt greu de obtinut. Cu atatea obstacole in fata, am pornit, totusi, in cautarea acestor vestigii, iar primul popas l-am facut la Viena, unde se afla cateva tezaure fabuloase, descoperite in Transilvania, in timpul Imperiului Habsburgic si apoi Austro-Ungar. 

Martie la Viena


In martie, la Viena miroase a frezii. E inceput de primavara, iar in fata palatului primariei rasuna un vals de Strauss, sub sclipirile feerice ale unui patinoar ce serpuieste pe aleile parcului. In mintea oricarui turist, Viena inseamna cladiri impunatoare, catedrale ce strapung cerul, palate somptuoase. Inseamna muzica, echilibru si arta la tot pasul. Pe scurt, maretia si eleganta somptuoasa a unei capitale imperiale. In mintea mea, insa, dincolo de acestea, Viena inseamna istorie: drumurile grele, pline de ploi si praf ale ardelenilor plecati pe jos, cu "jalba", la "Imparatul", sperantele iobagilor intr-o justitie augusta care sa le usureze jugul pus de nobilimea maghiara, Horea, Badea Cartan, Avram Iancu si durerile pamantului lor. Viena si figura aproape mitica a Imparatului si a curtii sale au dainuit in imaginatia ardelenilor timp de doua secole, in timpul Imperiului Habsburgic, si apoi al celui Austro-Ungar. Dar, ca orice capitala imperiala, si Viena si-a cladit splendorile pe sudoarea si bogatiile celor asupriti. Iar pamantul romanesc a fost intotdeauna printre cele mai bogate, nu doar in roade, ci si in comori. Asa se face ca in colectiile imperiale ale Vienei au ajuns tezaure de o inestimabila valoare, descoperite in acea perioada in Transilvania. Si acolo au ramas! Despre aceste incredibile tezaure romanesti, pe care le-ar ravni orice muzeu din lume, ce au apartinut unor capetenii dace si unor printi barbari de mai tarziu, au auzit foarte putini romani. Acesta este motivul pentru care ma aflu la Viena la acest inceput de martie. 

Tezaurul de la Sannicolau Mare
 Si, desi sunt pentru prima oara aici, aman traditionalul "pelerinaj" turistic de la biserica Sfantul Stefan la Prater si de la Hoffburg la Schonbrunn si alerg, din prima zi, in cautarea muzeului de istorie. Numai ca Viena nu are asa ceva. Pentru austrieci, epocile vechi, de la paleolitic pana la celti, sunt puse laolalta cu dinozaurii, la Muzeul de Istorie Naturala, iar productiile de lux ale Antichitatii si Evului Mediu sunt incluse in colectiile de la Muzeul de Istoria Artei. Cele doua muzee se afla fata in fata, in doua cladiri gemene. Deci, intr-acolo ma indrept. 

Cu toate ca e sambata dimineata si un soare incantator pe cer, la ora deschiderii, in fata la Kunsthistorisches Museum nu sunt nici zece oameni. Mai multi par sa fie vizavi, la stiintele naturii. Dupa ce intram, aproape toti turistii se reped la etaj, unde se afla o valoroasa pinacoteca, cu lucrari de Rafael, Rubens, Breugel, si multi altii. La parter se afla colectia greco-romana si etrusca, destul de modesta, cea egipteana, ceva mai spectaculoasa, si sala tezaurelor. Aici ma opresc, singura, in stralucirea aurului vechi de secole. Si aici am sa raman vreme lunga, sub privirile din ce in ce mai ingrijorate ale custozilor salii, care probabil nu au mai avut de mult un vizitator atat de fascinat. 

Comorile printilor barbari


Multa istorie si multe destine de neamuri intregi s-au ridicat ori s-au prabusit sub lucirile aurului. Dar in vremurile de demult, aurul nu era doar o ispita materiala.
 Metalul galben era un metal al zeilor, care ii dadea putere celui care il detinea. Un tezaur mare conferea putere mare. De la fabuloasele comori ale lui Mithridate si Decebal, capturate de romani, la pierdutul tezaur al lui Montezuma ori la aurul nibelungilor scufundat in Rin, puterea unei capetenii si a neamului sau a pierit odata cu tezaurul. Biograful lui Carol cel Mare spunea, chiar, ca avarii au pierit pentru ca si-au pierdut tezaurul. Gloria si puterea erau garantate de aceste comori de aur care, ingropate la vreme de restriste, puteau asigura renasterea unei comunitati dupa ce trecea primejdia. Tezaurul era un fel de "banca nationala", un soi de depozit obligatoriu. Insa istoria are caile ei nestiute si, de multe ori, poate de cele mai multe ori - aceste tezaure au ramas ingropate, impreuna cu sperantele celor ce le-au ingropat in pamant. Au trecut ani, secole, uneori milenii, iar sapa ori plugul vreunui taran a ajuns sa dezgroape din uitare cate o comoara. Sperantele ingropate impreuna cu ea, odata iesite la lumina, s-au transformat adesea in blesteme, iar tezaurele nu si-au gasit linistea decat in vitrinele cate unui muzeu.
 In vremea migratiilor, la noi, in Carpati, s-au ascuns multe tezaure, probabil mai multe decat in orice parte a Europei. Insa comorile printilor barbari sunt mai putin cunoscute decat cele ale egiptenilor sau ale scitilor: ele au ramas in umbra, la fel ca epocile din care provin. Tezaurul de la Pietroasa, descoperit in Muntenia si ajuns la Bucuresti, dupa nenumarate peripetii, este cel mai faimos tezaur ce provine din acele vremuri. Este atribuit vizigotilor din secolul al IV-lea, si nu are egal in Europa. De o frumusete si un rafinament fara seaman sunt si tezaurele gepidice, descoperite la noi in tara, mai cunoscut fiind cel de la Apahida. Cat de barbari erau, de fapt, acesti barbari, capabili sa creeze si sa pretuiasca frumosul la cote din cele mai inalte? Tot din vremea migratiilor dateaza alte doua tezaure, descoperite in pamant romanesc, care au luat calea Vienei. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Statistici