joi, 9 februarie 2012

Computers... no coment..

Aceasta este o intamplare adevarata petrecuta la Word Perfect Help Line. Angajatul companiei participant la discutia urmatoare a fost concediat. Oricum, el a dat in judecata compania pentru "concediere fara motiv". 

Ceea ce urmeaza este un pasaj din discutia care a dus la concediere. 

* "Word Perfect Technical Desk, va pot ajuta cu ceva?" 
* "Da, am o problema cu Word Perfect" 
* "Ce problema?" 
* "Pai, scriam si dintr-o data toate cuvintele au disparut." 
* "Au disparut?" 
* "Da, au disparut." 
* "Hmm. Si ce afiseaza ecranul tau acum?" 
* "Nimic." 
* "Nimic?" 
* "E negru; si nu accepta nimic din ceea ce scriu." 
* "Esti inca in Word Perfect, sau ai iesit?" 
* "De unde vrei sa-mi dau seama?" 
* "Vezi un prompter C: pe ecran?" 
* "Ce-i ala un prompter C" 

Haideti acasa!

Haideti acasa! 

Muncesti mult si castigi putin. Teoretic, e cum nu se poate mai rau, practic nu-i dracu' chiar atat de negru. N-ai restante la intretinere, reusesti sa-ti achiti rata la masina, de cativa ani nu mai locuiesti cu chirie, te-ai insurat, ai facut si un copil... Cand erai inca in facultate, ti se parea ca, daca ajungi sa "bifezi" pana la treizeci de ani macar o parte din cele amintite mai sus, ar trebui sa te declari multumit. Aiurea...Sigur, "cu cat castigi mai mult, cu atat vrei mai mult" e deja un truism, dar din ce in ce mai necesara o completare: cu cat castigi mai mult, vrei mai mult si, de fapt, ai din ce in ce mai putin. 
In primul rand, n-ai timp. Nu-i nici o noutate, stiu, dar adevarul e ca, in realitate, nici nu vrei sa ai timp. Cand esti obisnuit sa muncesti stahanovist 10-12 ore pe zi, ti se face frica la gandul ca s-ar puteasa ai la un moment dat cateva ore libere in afar a celor deja planificate. Oamenii care au timp sunt d! ubiosi, ratati, someri. Lipsa de timp nu se confunda cu succesul, dar macar iti da iluzia ca lupti din rasputeri pentru a ajunge la el. E lucrul care te tine la birou cu ochii lipiti de computer si urechile sudate de receptor, chit ca ai fi putut umbla de cateva ore in papuci de casa. 
In al doilea rand, n-ai chef. E acoperirea "perfecta" pentru tot felul de lucruri care te-ar putea face sa ai la un moment dat mustrari de constiinta. N-ai chef  sa discuti, n-ai chef sa citesti decat reviste, n-ai 
chef de tipetele aluia micu' si, in general, n-ai chef de nimic. Esti obosit, stresat, ai nevoie de relaxare. Motive suficiente pentru ca, in timp, oamenii fara chef sa inventeze televizorul si divortul. 
In fine, n-ai prieteni. De fapt, nici nu-ti mai vine sa ai prieteni, prietenii sunt energofagi, consuma timp si resurse, cu prietenii trebuie sa te confesezi, i ar intalnirile la ! bere cu amicii pot sa nu duc ala nici un rezultat concret. Ceea ce nu se poate spune despre un pranz de afaceri, bunaoara. Lista e mult mai lunga, ramane deschisa. Ce castigi totusi? 
Mai intai, castigi o oboseala cronica. Omul de succes e mereu obosit, semnele unei oboseli cronice sunt precum tresele in general, cu cat mai multe cearcane, cu atat mai bine, paloarea cadaverica e deja semn de distinctie. Te poti alege apoi cu ulcer sau diabet. Alaturi de  divort, intra in categoria bolilor profesionale si, oricum, e aproape de neconceput sa vrei mai mult si sa nu cresti proportional cu ambitiile exprimate numarul tigarilor si al canilor de cafea. Evident, mesele au din ce in ce mai putina importanta... 
In fine, succesul te face din ce in ce mai bogat in amici, cunostinte si relatii, oameni "buni" a caror valoare e dictata de functia pe care o ocupa. Ce mai conteaza faptul ca ! stai de vor ba ore intregi cu indivizi cretini sau anosti? Sau ca succesul te obliga sa participi la tot felul de evenimente mai mult sau mai putin mondene? Oamenii care muncesc mult nu se distreaza, socializeaza. 
Lista ar putea fi mult mai lunga, ramane deschisa. Si totusi... 
Muncesti putin, castigi mult nu tine. E la limita bunului-simt, avem in spate cateva mii de ani in care ni s-a inoculat filosofia devenirii prin munca. E o crima sa nu muncesti, dar nimeni nu-ti spune ce omori daca muncesti prea mult. Pentru ca, nu-i asa?, munca innobileaza, inalta, restul sunt doar pagube colaterale. 
Muncesti mult, castigi putin. E o concluzie poate paradoxala, dar la care nu pot ajunge decat cei care muncesc foarte mult. De obicei insa, tocmai din cauza muncii in exces, ei nu mai au timp sa se   gandeasca la  asta. 

Robert Turcescu

MANUALUL ANGAJATULUI

MANUALUL ANGAJATULUI

CUM NE IMBRACAM:
Este recomandat sa veniti imbracati la serviciu conform salariului primit. Daca purtati pantofi Prada de $350 ori o geanta Gucci de $600 vom presupune ca o duceti bine din punct de vedere financiar Si deci, nu aveti nevoie de o marire de salariu. Daca va imbracati saracacios, va trebui sa invatati sa va administrati banii mai bine pentru a va cumpara haine mai frumoase, prin urmare nu aveti nevoie de o marire de salariu. Daca va imbracati asa-si asa, sunteti exact acolo unde trebuie si nu aveti nevoie de o marire de salariu.

CONCEDIUL MEDICAL:
Din acest moment nu mai accepta declaratia unui doctor prin care se adevereste ca sunteti bolnav. Daca puteti merge la doctor, inseamna ca puteti veni si la servici.

OPERATII CHIRURGICALE:
Operatiile chirurgicale sunt interzise. Atata vreme cat sunteti angajat la noi, veti avea nevoie de toate organele. Nu veti elimina nimic. Noi v-am angajat intact. In cazul in care eliminati un organ, vom considera acest lucru indisciplina la locul de munca.

It happens only in.. Se intampla doar in..

Read also: Only in India
Citeste si: Doar in India


.. only in Japan
.. doar in Japonia

.. only in Texas
.. doar in Texas

.. only in Indonezia
.. doar in Indonezia

.. only in Australia
.. doar in Australia

LUCRUL ÎN ECHIPÃ

Existã patru personaje numite CINEVA, ORICINE, TOATÃ LUMEA si NIMENI.

A fost o treabã importantã de fãcut si TOATÃ LUMEA a fost rugatã sã o facã. TOATÃ LUMEA a fost sigurã cã CINEVA o va face. ORICINE putea s-o facã dar NIMENI n-a fãcut-o. CINEVA s-a înfuriat din cauzã cã era pentru TOATÃ LUMEA.
TOATÃ LUMEA a crezut cã ORICINE o poate face, dar NIMENI n-a realizat cã n-o va face TOATÃ LUMEA.
S-a terminat când CINEVA a fost acuzat de TOATÃ LUMEA si totusi NIMENI n-a fãcut ceea ce ORICINE putea face.

SFÂRŞIT

Concluzii pripite :-)

Profesorul unei universitati importante si-a provocat studentii sa raspunda la urmatoarea intrebare: "Dumnezeu a creat tot ceea ce exista?"

Un student a raspuns ferm: "Da!" 
Profesorul a pus o noua intrebare: "Daca Dumnezeu a creat totul inseamna ca el l-a creat si pe diavol. Si de vreme ce acesta exista (asa cum putem observa in propriile noastre actiuni), inseamna ca Dumnezeu e cel rau? 
Studentul nu a putut raspunde la acesta supozitie, lasand profesorul sa concluzioneze ca el a "demonstrat" ca "credinta in Dumnezeu" este o poveste pentru copii, deci prea putin credibila. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Statistici