marți, 24 aprilie 2012

The impostors.. Impostorii

EN: Sensational, see all about it.. Easter is over, pictures of the impostors


RO: Senzational, puteti vedea totul mai jos.. Pastele a trecut, poze cu impostorii

Test de oboseala

Test de oboseala
(cititi cu atentie textul)

Imaginea de mai jos are doi delfini identici in ea. 
A fost folosita in spitale pentru a masura nivelul de oboseala al pacientilor. 
Priveste la cei doi delfini cum sar din apa. 
Delfinii sunt identici. Un studiu stiintific apropiat ne-a dezvaluit ca: in ciuda faptului ca delfinii sunt identici o persoana supusa starii de oboseala (care are un nivel scazut al antioxidantilor) va descoperi totusi diferente intre ei. Cu cat pacientul descopera mai multe diferente (intre cei doi delfini), cu atat el este mai obosit (are un nivel al antioxidantilor mai scazut)... 
Priveste la fotografia de mai jos si daca gasesti mai mult decat una sau doua diferente inseamna ca trebuie sa-ti iei o vacanta.

"Sentimentul romanesc al isteriei" de Mircea Cartarescu

Sentimentul romanesc al isteriei
de Mircea Cartarescu


N-am crezut niciodata in specificul national, in "sentimentul romanesc al fiintei", in tot ceea ce filozofii culturii si psihologii maselor ne-au atribuit ca sa ne distinga de alte popoare.
Nu cred ca suntem mai ospitalieri decat altii, mai harnici sau mai hoti.
Nu-mi pare nici bine, nici rau ca sunt roman.

Uneori regret ca nu m-am nascut elvetian, dar imediat imi aduc aminte ca as fi putut sa ma nasc ugandez. Suntem si noi, romanii, undeva "la mijloc de rau si bun", cum scria Ion Barbu, un neam sub soare, nici prea-prea, nici foarte-foarte. Daca n-am luat nici un premiu Nobel, in schimb am inventat stiloul. Daca zidul ni s-a prabusit peste noapte, ne-am apucat, cuminti, a doua zi sa-l ridicam la loc, si tot e ceva. Am fi putut, in definitiv, sa-l lasam in plata Domnului de zid si sa ne caram cu totii in alta parte...

Cu toate astea, exista ceva specific romanesc, ceva atat de adanc in firea  noastra, a celor care traim azi pe acest plai de dor, incat m-as hazarda sa spun ca este insasi esenta  "romanismului" in acest moment istoric. Este cercul vicios al isteriei provocate de stres  si al stresului provocat de isterie. Dati-mi voie sa fiu, in continuare, mai explicit.

Daca traiesti numai in Romania, e posibil sa  nu-ti dai seama ca e ceva in neregula cu lumea din jur. Ai culoarea mediului si te misti o data cu el. 

Prostia e o vocatie

Prostia e o vocatie

Unii oameni isi fac o vocatie din prostie. Dar nu numai ei, ci si companiile producatoare de bunuri de larg consum dau uneori dovada de multa .... sensibilitate literara... Iata citeva instructiuni REALE de pe ambalajele unor produse aflate actualmente pe piata.

•    Pe brosura unui uscator de par Rowenta: 
A nu se utiliza in timp ce dormiti.
(Da' numa atunci am timp sa ma ocup de parul meu!)

•    Pe o punga de Fritos (chips): 
Puteti fi un castigator! Nu e necesar sa cumparati. Detalii in interior. 
(asta probabil e o invitatie sa furi pachetul)

•    Pe un sapun Dial:
Mod de folosire - A se utiliza ca un sapun obisnuit.
(Zaaaau? .... adica cum?)

•    Pe unele produse congelate Swanson:
Sugestii de preparare - Decongelati.
(Dar e doar o sugestie)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Statistici