sâmbătă, 3 martie 2012

Articolul nehotărât din limba romana :)

Un bărbat analizează articolul nehotărât din limba română…

“Stau şi mă gândesc: oare e întâmplător faptul că tot ce denumeşte ceva care te enervează, te pune în pericol, sau te distruge pare a fi FEMININ? Iar apoi, tot ce ne alină, ne bucură şi ne mai dă un ţel în viaţă este de natură MASCULINA?”

Voi, femeile, sunteţi O ploaie, O zăpadă, O grindină, O furtună.

Noi suntem UN soare, UN timp frumos, UN paradis.

Stau şi mă uit, chiar nu aveţi noroc: O bucătărie, O veselă, O mătură, O caldură, O mizerie.

Noi suntem UN repaus liniştit într-UN fotoliu confortabil, citind destinşi UN ziar şi ascultând UN jurnal, asta dacă nu veniţi voi să semănaţi O discordie sau să ne faceţi O şicană.

"Arta conversatiei" de Ileana Vulpescu

Citate din Arta Conversatiei de Ileana Vulpescu

Nu-mi ajungea o greutate într-o mână, mi-a mai trebuit şi-a doua, ca sa mă echilibrez în mersul acrobatic pe frânghia vieţii.

Două calităţi pe lume nu pot fi simulate şi nici înlocuite ori echivalate prin procedeul "mai iei de ici, mai pui colea": inteligenţa şi bunătatea.

Lipsa de educaţie poate fi invocată până la 20, hai 25 de ani. După aceea, nici dacă singura locuinţă si mamă ţi-ar fi maidanul, nu mai poţi invoca lipsa de educaţie. Vine o vreme când mintea proprie îţi este un educator suficient.

E atâta rutină şi atât de puţin adevăr, dar pentru adevărul acesta puţin şi rar merită să trăim.

Un om nu-şi poate planifica fericirea. El îşi poate concepe o existenţă echilibrată. Poate lupta şi trebuie să lupte pentru acest echilibru.

Toată viaţa noastră nu facem altceva decât să interpretăm cuvinte. Noi pe ale altora, alţii pe-ale noastre. Şi cum să nu te gândeşti la ele, cum să-ţi fie indiferente, când urmele lor sunt de neşters?

O faptă rea se-ndreaptă printr-o faptă bună, o vorbă rea nu se îndreaptă prin nimic.

Niciodată nu putem şti ce proporţii iau faptele noastre în viaţa celuilat. Răul pe care i l-am făcut rămâne bun-făcut.

Unui om îi accepţi firea, nu i-o ierţi.

Tippi - the girl who befriended wild animals.. Tippi - Fetita care s-a imprietenit cu animalele salbatice

RO:
Tippi - fetita care s-a imprietenit cu animalele salbatice

Tippi Degre (nascuta in 4 iunie 1990) este o fata de origine franceza care si-a petrecut copilaria in Namibia printre animale salbatice si bastinasi. Dupa ce s-a mutat cu parintii in Paris, Franta, s-a reintors in Africa pentru a face sase documentare pentru Discovery Channel. Ea este cunoscuta, printre alte lucruri, ca supraveghetoarea tigrilor din Ford Boyard, o structură de pe coasta franceză, locul de filmare al unei cunoscute emisiuni de televiziune.

Tippi s-a nascut in Namibia unde a fost cu parintii ei, Alain Degre si Sylvie Robert, acestia lucrand ca fotografi profesionisti specializati in suprinderea naturii in salbaticie. Ea a fost numita dupa Tippi Hedren. In timpul sederii ei in Namibia, s-a imprietenit cu animalele, inclusiv cu un elefant in varsta de 28 de ani pe nume Abu, un leopard poreclit J&B, crocodili, pui de leu, girafe, cameleoni, struti, un pui de zebra, suricate, un ghepard, un sarpe, un papagal gri african, etc. De asemenea s-a imprietenit cu Bosimanii si cu membri tribului Himba din Kalahari, care au invatat-o cum sa supravietuiasca doar cu radacini si fructe de padure si sa vorbeasca limba lor.

Mai si glumim..

Care a fost primul barbat care a spus:   “E nevoie de o femeie in casa!"?
Raspuns:  Mesterul Manole!
***


Bula, tu ce vrei sa te faci cand vei fi mare?
- Visez sa fiu miliardar, ca tatal meu.
- Pai ce, tatal tau e miliardar?
- Nu, dar si el viseaza.
***


Un elev intreaba:
- Doamna profesoara, cine ne-a adus pe noi pe lume?
- Barza, ati auzit?
Si ii ia pe toti in parte,
- Ionel, ai inteles?
- Da, dna profesoara!
... si ajunge la Bula:
- Ai inteles, Bula?
Bula, sta pe ganduri si intreaba:
- Barza-i cea care sta intr-un picior?
- Da.
- Nu cred ca se culca tata cu asa ceva!
***

OTETUL ALB – UN PRODUS UIMITOR

OTETUL ALB – UN PRODUS UIMITOR

Dacă intri într-un magazin, vei vedea culoare întregi pline cu cele mai recente produse ce promit să îţi economisească timpul şi energia, în timp ce îţi fac casa strălucitor de curată.
Din păcate, multe dintre aceste produse conţin chimicale toxice care îţi pot afecta sănătatea şi mediul.
Până la Al Doilea Război Mondial, ne descurcam perfect la curăţat cu ingrediente normale de bucătărie, cum ar fi lămâile, sarea, oţetul şi bicarbonatul de sodiu.
Publicitatea ne-a făcut să credem că avem nevoie de o multitudine de produse – căte unul pentru fiecare cameră. Unul pentru chiuvetă, unul pentru cadă, unul pentru podele, unul pentru depunerile de calcar…şi lista nu se mai termină.

Astăzi vreau să vorbesc despre oţetul alb, care este un produs uimitor.

Geamurile şi oglinzile tale vor străluci cu un minim efort, lăsând totul fără urmă de mizerie. Ceainice, robinete, capete de duş şi vase de toaletă nu vor mai avea nici un fel de depunere de calcar. Mirosurile vor dispărea în mod natural. Mucegaiul va fi păstrat la distanţă dacă îţi faci obiceiul de a stropi faianţa şi perdeaua de la duş cu oţet, după baie.

De la elevi adunate 1

Geografie - scris: Scrie 5 orase importante din Romania
- Bucureshti
- Iashi
- Timishoara
- Constantza
- Clujna-Poca
 (ce face internetul din om...)

1. Marea Neagra este o mare foarte mare care contine mult petrol de unde ii vine numele de marea neagra deoarece petrolul este negru. In marea neagra traiesc multi pesti precum rechinii delfinii si calutii de mare precum si cel mai important peste balena renumit pentru grasimea sa de care se bucura tara noastra pt ca untura de balena e foarte scumpa si din ea se face renumitul ulei de balena cunoscut pe plan mondial.

2. Poetul canta satul de care nu te mai poti desparti odata ce l-ai parasit.

3. O padure virgina este o padure in care mana omului n-a pus niciodata piciorul.

4. Dupa moartea parintiilor sai, Creanga si-a trait viata in continuare pana in ultimii ani ai vietii lui.

5. Toma Alimos se razbuna pe boierul Manea care l-a ranit mortal pe la spate cu ajutorul lasitatii..

6. Caragiale este autorul schitelor si nuvelelor sale, ca sa nu mai vorbim de teatru.

7. in fabula autorul descrie releatiile sexuale intretinute de oameni. insa el foloseste animalute in descriere. in fabula bivolul si cotofana el arata cum o pasarica si un bivol faceau sex, iar un caine pofticios din fire vrea si el dar bivolul nu era homosexual asa ca nu accepta, iar catelul se oftica....................(scrisa la simulare 2006) = SIMULARE DE BACALAUREAT.

The Power of Nonviolence: Dr. Arun Gandhi.. Puterea non-violentei: Dr. Arun Gandhi

RO:
Istorisirea nepotului lui Mahatma Gandhi

Dr. Arun Gandhihttp://arungandhi.org/ 
Doctorul Arun Gandhi, nepotul lui Mahatma Gandhi şi fondatorul Institutului M.K.Ghandi pentru Viaţă Fără Violenţă, la cursul său din 9 Iunie la Universitatea din Porto Rico, a spus următoarea istorioară, ca exemplu de viaţă fără violenţă din partea părinţilor lui: 

“Aveam 16 ani şi locuiam cu părinţii mei în Institutul pe care bunicul meu l-a fondat în afară, la 18 mile de Durban, Sudafrica, în mijlocul plantaţiilor de zahăr.

Locuiam destul de departe de oraş şi nu aveam vecini, aşa că mie şi celor două surori ale mele, ne entuziasma posibilitatea de a merge în oraş să ne vizităm prietenii sau să mergem la cinema.

Într-o zi tatăl meu mi-a cerut să-l duc la oraş pentru a asista la o conferinţă care dura o zi întreagă şi eu am profitat de această oportunitate.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Statistici