marți, 7 februarie 2012

Uimitorul bărbat care a trăit 250 de ani

,,Uimitorul bărbat care a trăit 250 de ani
Autor: MARIA TIMUC 


Acesta a fost titlul unui articol apărut în New York Times la data de 6 mai 1933, când ziarul anunţa moartea lui Li Ching Zuen, un vin­de­că­tor chinez, născut în anul 1677. Documentele vremii atestau că guvernul chinez l-a felicitat cu ocazia împlinirii vârstei de 150 de ani, iar apoi la 200 de ani. „În momentul morţii sale arăta ca un bărbat de 50 de ani”, aşa cum dovedeşte şi o fotografie făcută în anul 1927. „Vindecătorul acesta s-a alăturat armatei chineze la vârsta de 71 de ani ca instructor de arte marţiale şi consultant tactic”, spune Susan Shumsky în cartea cu titlul „Ascensiunea – comuniunea cu maeştrii nemuritori şi cu fiinţele de lumină”(Ed. For You). Aceeaşi sursă citează descrierea ui­mitorului bărbat, făcută de generalul Yang Shen într-un raport militar, intitulat „O relatare reală referitoare la un bătrân în vârstă de 250 de ani, purtător de noroc”: „Se poate deplasa foarte rapid prin munţi, deşi are aproape 250 de ani.(...) La o singură masă consumă trei farfurii de orez, pui şi alte tipuri de carne”. Secretul vieţii lungi, descris chiar de Li Ching Zuen, este acesta; „Omul trebuie să aibă inima liniştită, să rămână la fel de calm ca o broască ţestoasă, să meargă la fel de sprinţar ca un porumbel şi să doarmă la fel de adânc ca un câine”.

Ceasul cu cuc

Ceasul cu cuc


Americanii, japonezii si romanii isi doteaza fabricile cu un ceas inteligent, cu cuc.


America
Ora 8: Cucu-cucu, bine-ati venit la lucru ! 
Ora 12: Cucu-cucu, pauza de lucru ! 
Ora 17: Cucu-cucu, s-a terminat lucru ! 


Japonia
Ora 8: Cucu-cucu, deja sunteti la lucru?
Ora 12: Cucu-cucu, continuati lucru' ! 
Ora 17: Cucu-cucu, s-a terminat lucru ! 
Ora 20: Cucu-cucu, plecati va rog de la lucru ! 


Romania:
Ora 8: Cucu-cucu, a venit careva la lucru?
Ora 12: Cucu-cucu, a inceput cineva lucru?
Ora 16: Cucu-cucu mai e cineva la lucru?

Slow asa CUM ISI TRAIESC SUEDEZII VIATA


Iata ce povesteste un angajat din America de Sud, la Compania VOLVO:



In curand se implinesc 18 ani de cand am inceput sa lucrez la Volvo, o intreprindere suedeza. A lucra cu ei este ceva foarte interesant. Orice proiect aici ia 2 ani pentru a se concretiza, oricat de ingenioasa sau simpla ar fi ideea. Este o regula. 
Procesele de globalizare cauzeaza in noi (brazilieni, argentinieni, columbieni, peruani, venezuelieni, mexicani, australieni, asiatici etc...) o anxietate generalizata in cautarea de rezultate imediate. In consecinta, stilul nostru rapid nu se incadreaza deloc cu termenele de scadenta intarziate ale suedezilor. 
Suedezii dezbat, si iar dezbat,organizeaza "n" sedinte, efectueaza evaluari, etc..., SI LUCREAZA ... dupa o schema mult mai incetinita. Ceea ce este uimitor, este ca acest stil tot timpul da rezultate, in timpul lor (al suedezilor), astfel ca punand impreuna maturitatea necesitatii cu tehnologia potrivita, nu prea inregistreaza pierderi.

"Sissel Skille" Dolls - Papusile "Sissel Skille"

RO: Aceasta este frumusetea... pline de viaţă, pot fi confundate cu copiii!

EN: This is the beauty... full of life, you could take them as live children!



Bancuri :o)

La banca vine un batranel care cere un credit. Angajatul il intreaba cati ani are... 85 de ani, raspunde senin batranelul. "Stiti, la aceasta varsta aveti nevoie de cineva care sa garanteze ca veti achita imprumutul", ii explica functionarul. "A, nici o problema, vin cu tata!" Blocat, functionarul exclama: "Cu tata? Imposibil! Dar cati ani are?" "110", replica batranul. Haideti, va rog", insista el. "Stiti, avem nevoie de bani pentru nunta bunicului." Din ce in ce mai uimit, angajatul bancii intreaba: "Dar cati ani are bunicul dumneavoastra?" "140", veni raspunsul. "140?", striga functionarul. "Si la varsta asta mai vrea sa se insoare?" La care batranelul raspunse, facand cu ochiul: "Ei, nu prea vrea el, dar il imping parintii".
 ***
BANC 2: O soacra cu trei gineri hotaraste sa-i puna pe toti la incercare.
            In prima zi se arunca in lacul de langa casa. Sare ginerele mare shi o salveaza. Seara, ginerele gaseshte in fata casei un Mertzan pe care era un bilet: "Ce-ai facut, ce primeshti. Semnat: mama soacra."
            A doua zi soacra sare iar in lac shi o salveaza ginerele mijlociu. Seara, ginerele gaseshte in fata casei un Harley Davidson super cu un bilet: "Ce-ai facut, ce primeshti. Semnat: mama soacra."
            A treia zi soacra sare iar in lac shi ginerele mic se gandeshte: "La ala mare i-o dat un Merzan, la ala mijlociu un Harley, mie sigur n-o sa-mi dea nimic. Las-o-n balta!" Seara ginerele mic gaseste un Ferrari in fata casei cu un bilet: "Ce-ai facut, ce primeshti. Semnat: tata socru."
 ***

Ce face lenea din om.. Laziness



Beautiful dolls - Păpuşi frumoase - Sue Ling Wang

RO
Sue Ling Wang (Siu Ling Wang) este creatoarea acestor papusi frumoase. Păpuşile sunt din porţelan în întregime, sau doar anumite părţi, cum ar fi mâinile, picioarele şi capul. Interesant  la  aceste papusi  sunt ochii uimitori de mari, suflati din  sticlă, special pentru aceste păpuşi care, astfel, strălucesc în lumină lămpii.

EN
Sue Ling Wang (Siu Ling Wang) is the creator of this beautiful dolls. The dolls are made either entirely of porcelain or porcelain handles, legs and head are attached to a tightly packed body. The interesting part of those dolls are the amazing big eyes that are from glass, specially made for them, and thst  mke them spark in the light



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Statistici