sâmbătă, 10 martie 2012

Funny laws from United States 2 .. Palmares de legi haioase - Statele Unite 2

Palmares de legi haioase - Statele Unite 2
Funny laws from United States 2



In Nebraska unul din parinti pot fi arestati in cazul in care copilul lor nu se poate abtina sa nu ragaie in timpul oficierii slujbei la biserica.

In Nebraska, a parent can be arrested if his child cannot hold back a burp during a church service. 
*

Risti să intri în conflict rău cu legea dacă te afli în Owensboro, Kentucky si vrei să-ti cumperi o pălărie nouă înainte ca sotul tău să o probeze. 

In Owensboro, Kentucky, it is illegal for a woman to buy a new hat without her husband trying it on first. 
*

Pana in 1932, evadarea dintr-o inchisoare din Texas nu era considerata o crima daca prizonierul evada fara sa foloseasca un pistol. 

As late as 1932, jail-breaking in Texas was not a crime if the prisoner escaped without using a gun. 
*

In Seattle, pestisorii de acvariu pot sa circule cu autobuzele publice in boluri speciale doar daca o sa stea nemiscati.

In Seattle, goldfish can ride the city buses in bowls only if they keep still. 
*

In Illinois animalele pot fi trimise la inchisoare. O maimuta a facut 5 zile inchisoare in Chicago pentru furt din magazine. In mod similar, in South Bend, Indiana, o maimuta a fost condamnata pentru faptul ca a fumat o tigareta si a a fost osandita sa plateasca o amenda de 25$ plus costurile de judecata.

In Illinois, animals can be sent to jail. A monkey served five days in a Chicago jail for shoplifting. Similarly, in South Bend, Indiana, a monkey was convicted of the crime of smoking a cigarette and sentenced to pay a fine of $25 plus the cost of the trial. 
*

Funny laws from United States 1 .. Palmares de legi haioase - Statele Unite 1

Palmares de legi haioase - Statele Unite 1
Funny laws from United States 1


In Missuri este ilegal ca un pompier sa salveze o femeie în tinuta lejera.  El trebuie sa astepte pâna femeia este îmbracata complet. 


In St. Louis, Missouri, if a woman is in her night clothes, it is illegal for a fireman to rescue her.
*

In Utah pasarile au prioritate pe toate autostrazile.  


In Utah all the birds have priority on the highways.
*

In Utah un barbat este responsabil de crimele comise de sotia sa.   


In Utah, a man is responsible for his wife's crimes.
*

La Los Angeles, un barbat îsi poate bate sotia cu o curea de piele, cu conditia ca aceasta sa nu fie mai lata de 2 cm, sau daca sotia îl autorizeaza poate folosi o curea mai lata.


A man may legally beat his wife with a leather strap as long as it is less than 2 inches wide.
*

In Wisconsin femeile nu au voie sa poarte rosu în public.


In Wisconsin women  can't wear red in public.
*

La New Orleans, Luisiana, masinile de pompieri trebuie sa opreasca la lumina rosie a semaforului, chiar daca sunt în misiune de stingere a incendiului.


In New Orleans, Luisiana, the fire truck must stop at the red light of the traffic light, even it is on mission. 
*

In Michigan parul unei sotii apartine sotului sau. 


In Michigan, a man legally owns his wife's hair. 
*

Bill Dan - the balance master.. Bill Dan - maestrul echilibrului

RO:
Bill Dan - maestrul echilibrului

Bill Dan, un artist american de origine indoneziana demonstreza lumii intregi ca orice este posibil, cu putina vointa, indemanare si... echilibru!
El studiaza de mai bine de 15 ani aranjarea pietrelor, o arta aparent necunoscuta publicului insa foarte des intalnita in majoritatea culturilor de pe glob, sub diferite forme si manifestari, arata The Telegraph.
Din numai cateva miscari abile, Dan uimeste multimea de curiosi stransi in jurul sau, creand adevarate monumente din piatra ale echilibrului perfect ce pare ca sfideaza gravitatia.
Imaginile urmatoare sunt realizate pe plaja Golfului San Francisco, din Statele Unite, in timpul unei demonstratii de indemanare a artistului american si nu sunt editate grafic catusi de putin. Si, desigur, fara adeziv. 
Artistul a fost inspirat in insusirea acestei arte spectaculoase de gramezile de pietre descoperite de acesta in Hawaii, aranjamente rituale stravechi apartinand primilor locuitori ai insulelor din Pacific.
Fiecare piatra, pietricica sau bolovan este asezata exact la locul potrivit, in pozitia ideala, formand o structura delicata ce nu tine cont de marime sau forma ci doar de imbinarea armonioasa, vazuta ca singura cale spre un echilibru perfect.
Artistul originar din insula indoneziana Soulawesi a dus aceasta arta straveche la un nivel inca neegalat de nimeni in lume, insa isi incurajeaza discipolii, explicand ca oricine ar putea sa stapaneasca masele pietrificate cu putina indemanare si mult exercitiu.
"Daca sunteti curiosi, ar trebui sa incercati si voi. Nu este greu deloc sa aranjezi doua sau trei pietre. Nu va faceti griji ca reusiti numai cu cele mai mari, cu timpul veti reusi sa aranjati pietre din ce in ce mai mici", explica Bill Dan.
De o fragilitate aproape ireala, in ochii uimiti ai privitorilor, constructiile elaborate ale artistului sunt tratate de pasarile oceanului ca o parte integranta a naturii, a plajelor Pacificului, chiar daca zburatoarele reusesc uneori sa strice echilibrul delicat al pietrelor.

Maxime

Maxime

Nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar. (Peter O'Toole)
*

A face pe prostul la timpul potrivit este cea mai mare intelepciune. (Cicero)
*

E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra. (Jules Renard)
*

Daca ai impresia ca educatia e scumpa, atunci incearca sa vezi cum e ignoranta. (Andy McIntyre)
*

Sunt succese care te injosesc si infrangeri care te inalta. (Nicolae Iorga)
*

Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti. (David Dunham)
*

Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fi pesimist si sa ai dreptate. (Jack Penn)
*

Un pahar cu lapte

Un pahar cu lapte

Intr-o zi, un tanar sarac care vindea diferite marfuri din poarta in poarta ca sa-si plateasca studiile la universitate, gasi in buzunar doar o moneda de 10 centi; îi era tare foame.

Decise sa ceara ceva de mancare la urmatoarea casa. Dar nervii lui l-au tradat cand ii deschise usa o femeie foarte frumoasa. In loc sa ceara ceva de mancare, ceru un pahar cu apa.

Ea se gandi ca tanarul parea infometat, asa ca ii aduse un pahar mare cu lapte.
  El il bau incet si dupa aceea intreba:
- Cat va datorez?
- Nu-mi datorezi nimic, raspunse ea. Mama mea ne-a invatat ca trebuie sa fim mereu buni cu cei care au nevoie de noi.
 El raspunse: 
- Va multumesc din suflet...!

Cand Howard Kelly (acesta este numele tanarului) pleca de la casa aceea, se simti nu numai usurat, dar si increderea in Dumnezeu si in oameni deveni mai puternica. Fusese pe punctul de a abandona studiile din cauza saraciei … si totusi …

40 de pahare cu Păstorel Teodoreanu

Aici doarme Păstorel,
Băiat bun şi suflet fin,
Dacă treceţi pe la el,
Nu-l treziţi, că cere vin!
*

Alexandru O. Teodoreanu (1894 - 1964), cunoscut şi sub pseudonimul Păstorel, a fost un avocat şi scriitor român, cunoscut epigramist, mare cunoscător şi degustător de vinuri şi coniacuri, membru de seamă al boemei ieşene şi bucureştene.
A rămas în literatura română prin epigramele sale.

În caz ca numele Teodoreanu sună cunoscut, ... a fost fratele scriitorului Ionel Teodoreanu (1897 - 1954) (La Medeleni 1924 - 1928, Uliţa copilăriei, În casa bunicilor, Bal mascat, Golia)
*

Versuri scrise când era internat în Dealul Filaretului, la un sanatoriu situat pe Şoseaua Viilor (în Bucureşti). Posibil să fi fost ultima lui epigramă. A murit după câteva zile:

Culmea ironiilor
Şi râsul copiilor
Să pun punct beţiilor
Pe Şoseaua Viilor!
*

În clasa a V-a de liceu, li s-a dat la teză, de către profesorul de limba română, Fântânaru, să scrie despre epigramă. Şi cum Fântânaru savurase de multe ori vinul de Cotnari, Păstorel a scris doar atât în teză:

Dacă apa din fântână
S-ar preface-n vin Cotnar
Aş lăsa limba română
Şi m-aş face Fântânar.

Când le-a adus tezele, Fântânaru, ajungând la teza lui Păstorel, nu în sens peiorativ, ci admirativ, i-a spus:
"Măgarule, unu la purtare şi zece pentru epigramă."
*

9 Martie - datini de la noi din tara

Datini pe 9 Martie

In ziua de 9 martie, cand biserica crestina serbeaza pe cei 40 de mucenici/Sfinti din Sevastia, in toate satele locuite de români se practica mai multe tipuri de obiceiuri, crestine si precrestine, intrucat sarbatoarea a suprapus momentul echinoctiului de primavara. 

Ea aduce in atentie riturile de purificare (Focurile), de comemorare a mortilor (Mosii de flori cu matisori si Sfintii) si de obtinere a belsugului (se scoate plugul si se arunca un ou inaintea lui, pentru sporul recoltelor).

Inca din zorii acestei zile se aduna gunoaiele de prin curti, de la vite si din casa si li se da foc, în mijlocul bataturii. Cei din familie dar mai ales tinerii sar peste acest foc, in asa fel incat fumul sa le patrunda pe sub haine, ca "sa fie feriti de rele", sa se bucure de sanatate si sa poata vedea "flacarile comorilor". 

In satele din Baragan, femeile dau copiilor care joaca in jurul focului, o forma modelata cu chip de om, din aluat, numita "Uitata". Aceasta forma are cap, maini si picioare dar nu are ochi - este oarba - deoarece ea reprezinta ofranda adusa tuturor mortilor care in timpul anului au fost uitati de la pomenirile mosilor. 

In alte localitati din Oltenia si Transilvania în preajma acestui foc se pun mese si scaune, in credinta ca sufletele stramosilor vor veni pentru a se odihni langa foc. Din cenusa acestui foc, gospodinele pun peste straturile din gradina si in jurul arborilor din livezi, ca sa rodeasca. 

Tot acum sunt amenintati arbori neroditori zicandu-le "Faci fructe, ori te tai?" Protectori ai agricultorilor si ai vegetatiei, cei 40 de Mucenici (Sfintii) sunt cinstiti prin ofrande preparate din aluaturi rituale. Aproape in toate localitatile din tara se fac pentru memoria Sfintilor colacei din faina de grau. Forma acestora si numele lor sunt diferite de la o zona la alta: "Sfinti si Sfintisori" in Moldova, "Macinici si Mucenici" in Muntenia, "Bradosi" in Oltenia, "Brandusei" in Banat. 

Seva vitei de vie – apa vindecatoare

Seva vitei de vie – apa vindecatoare

Cunoscuta popular si ca “plansul vitei” sau “apa de vie”, seva de vita de vie picura din abundenta din mladitele proaspete o data cu taierile de primavara ale viei. Cu un gust placut, usor acrisor si un bogat continut de vitamina C, inzestrata cu proprietatile astringente si cicatrizante ale vitei, aceasta seva a fost folosita de-a lungul timpului mai ales pentru tratarea afectiunilor oculare si ale pielii, precum si pentru regenerarea organismului, in curele de tonifiere si revitalizare, ca si pentru eliminarea calculilor renali si urinari. 

1. O planta cu istorie indelungata 
Via are un caracter cu totul aparte in viata oamenilor, fiind una dintre cele mai vechi plante cultivate de catre om. Datorita abundentei si gustului savuros al strugurilor si proprietatilor medicinale ale vitei, ea a fost respectata ca o planta dintre cele mai valoroase, capatand adesea semnificatii religioase si mistice. Romanii sarbatoreau pe 17 martie Liberaliile – sarbatoare consacrata lui Dionysos (Bachus), zeul vitei, moment care coincidea cu “plansul vitei” si cu Dionisiile grecesti. La vechii greci, cultul lui Dionysos era legat de cunoasterea misterelor vietii de dupa moarte, ale renasterii si cunoasterii, via fiind un simbol vegetal al nemuririi. 
In Israelul antic, vita de vie era considerata de asemenea o planta sacra, fiind identificata in vechile traditii cu miticul arbore al vietii. Simbol al belsugului si bucuriei, ea a fost identificata in traditia crestina cu sufletul omenesc care se trezeste si care, atunci cand precum via, este lucrat cu daruire si atentie, ajunge sa ofere nenumarate roade: strugurii dulci ai cresterii spirituale si ai apropierii de Dumnezeu. Textele evanghelice fac din vie un simbol al Imparatiei Cerurilor; Iisus afirma de altfel ca El este vita cea adevarata. Clement din Alexandria spunea “inteleg prin vie in sensul alegoric, pe Domnul cu care trebuie sa ne hranim, dar in urma unei munci de cultivare care se face prin lucrarea ratiunii”. O planta care a inspirat atat de mult arta si literatura, care a oferit atatea simboluri si a servit ca baza pentru numeroase alegorii, nu poate sa nu fie incarcata de valente aparte din punctul de vedere al regenerarii, fortificarii si intaririi sufletului dar si a intregii fiinte. Si daca despre struguri si rolul lor exceptional in terapie s-a vorbit in numeroase randuri, efectele remarcabile ale sevei din vita – adevarata apa vie – au fost adesea neglijate, cu toate ca miile de vii din intreaga lume „plang” in fiecare primavara. Sa invatam in continuare cum putem sa folosim aceasta apa vie, pentru a ne vindeca si intari.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Statistici