luni, 30 aprilie 2012

Leacuri populare din Maramures

Leacuri populare din Maramures

I. Leacuri Din Desesti
1. Leac sigur impotriva racelii
In doua-trei seri la rand, se bea un ceai fierbinte din coada-soricelului, patlagina si un fir de menta, tinandu-se picioarele in apa fierbinte. Se sta intre 5-10 minute. Daca apa da sa se raceasca, se mai adauga apa clocotita. Dupa aceea se intra in pat. Efectul este foarte rapid. Indiferent cat de puternica este raceala, trece ca luata cu mana. De obicei sunt suficiente doua seri. Cine nu poate bea ceaiul amar, sa adauge o lingurita de miere. Nu uitati! Cand va prinde raceala, bagati-va picioarele in apa fierbinte.
2. Impotriva durerii in gat
Se bea lapte fierbinte, in care s-au topit o lingurita de unt si o lingurita de miere, cu inghitituri mici, tinand picioarele in apa fierbinte.
3. Contra tusei
Ceai din coji de ceapa (este cam neplacut la gust) plus apa fierbinte la picioare.
Ceai de patlagina + apa fierbinte la picioare.
4. Impotriva cistitei
Musetelul este cel mai serios inamic al cistitei.Doua-trei seri la rand, se face un ceai concentrat de musetel cu care se fac bai de sezut in lighean. Ceaiul trebuie sa fie cald, dar sa nu friga. Se tin apoi picioarele in apa fierbinte si se intra in pat. Pe langa faptul ca rezolva problema pe loc, boala nu va mai reveni ani la rand.
5. Pentru o stare de bucurie calma - rasfat
Seara se bea un ceai din plantele preferate, in care se adauga un paharut de vin bun, stand cu picioarele in apa fierbinte. Se spune ca apa fierbinte la picioare prelungeste tineretea si sustine vitalitatea.

3. Ingrid Bergman in Italy.. Ingrid Bergman in Italia

Ingrid Bergman in Italy.. 
Ingrid Bergman in Italia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Statistici